Primul proces colectiv impotriva BCR a primit termen de judecare peste un an

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 18:40
3825 citiri
Primul proces colectiv impotriva BCR a primit termen de judecare peste un an
Foto: Arhiva

Clientii nemultumiti ai Bancii Comerciale Romane au deschis, luni, primul proces colectiv impotriva bacii, termenul de judecare fiind stabilit de Tribunalul Bucuresti pe 24 octombrie 2011.

Totusi, clientii aflati intr-o situatie financiara mai dificila si care au cerut amanarea platii ratelor au primit un alt termen pentru judecarea acestei solicitari, anume 3 noiembrie 2010, relateaza InCont.

De altfel, exista deja un precedent. Un somer din Zalau, ce avea credit luat tot de la BCR, a obtinut, recent, suspendarea platii ratelor.

In dosarul depus luni au fost inregistrate plangerile a 408 clienti, din care 223 au cerut suspendarea platii ratelor, potrivit liderului grupului de clienti nemultumiti ai BCR, Violeta Vasilioglu.

"BCR a refuzat concilierea si de aceea incepem primul proces colectiv. Dorim sa fim considerati parteneri ai BCR-ului, in baza unui contract existent intre parti si, totodata, sa subliniem faptul ca nu am fi ajuns in instanta daca se dorea, de catre BCR, rezolvarea pe cale amiabila - conciliere - a acestui conflict", a spus aceasta.

Potrivit declaratiilor sale, clientii isi doresc conditii de creditare comparative celor din tarile in care grupul Erste (actionarul majoritar al BCR) are deschise banci, precum Cehia, Austria, Slovacia, Croatia, Ungaria, Serbia si Ucraina.

De asemena, Vasilioglu a adaugat ca banca a contactat aproximativ jumatate din cei 408 clienti si le-a facut oferte de refinantare, insa acestia nu obtineau un scor destul de bun pentru a califica pentru imprumut.

Liderul clientilor nemultumiti a explicat ca dobanzile la creditele ipotecare sunt de minimum 9 la suta, iar la cele de nevoie personale sunt cuprinse intre 17 - 20% sau chiar peste, in unele cazuri.

De asemenea, un al doilea grup de clienti nemultumiti ai BCR asteapta un raspuns privind cererea de conciliere, o etapa necesara inaintea actionarii in judecata.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#proces BCR, #clienti nemultumiti BCR, #termen judecare proces BCR , #credite
Comentarii