AJOFM Cluj spune ca Bechtel vrea sa concedieze 510 angajati

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:15
938 citiri
AJOFM Cluj spune ca Bechtel vrea sa concedieze 510 angajati
Foto: Arhiva

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, miercuri, o notificare din partea companiei Bechtel, prin care firma isi anunta intentia de a disponibiliza 510 angajati, din cei aproape 2.000.

Directorul executiv al AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, ca pentru ziua de joi va convoca Departamentul de Resurse Umane al Bechtel, sindicatul angajatilor si Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, pentru a discuta detaliile.

"Ne notifica despre faptul ca vor concedia 510 persoane. Alte date nu avem, motiv pentru care vom convoca maine o intalnire cu toti factorii. Concedierea face parte din procedura initiala de concediere colectiva, in care scria ca perioada in care vor avea loc concedierile va fi 6 - 30 aprilie", a afirmat Don.

Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel, nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.

La inceputul lunii februarie, conducerea Bechtel a anuntat ca intentioneaza sa pastreze 300 din cele 1.933 de persoane care lucreaza la Autostrada Transilvania. Ulterior, Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel, a anuntat, la inceputul lunii aprilie, ca firma a decis sa amane concedierea colectiva pana la finalizarea unor negocieri cu statul roman privind plata datoriilor si finantarea lucrarilor pe anul 2010. Negocierile au inceput in data de 15 aprilie si vor dura pana la finalul anului.

Marti, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a anuntat ca Bechtel trebuie sa reia procedura de concediere colectiva a angajajtilor, daca mai doreste sa faca acest lucru, deoarece procedura deja demarata ar fi trebuit incheiata in data de 6 aprilie - la 45 de zile de la demararea ei.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Bechtel concedieri angajati, #AJOFM Cluj sesizare Bechtel , #angajati