Bitcoin, record după record. La ce nivel a ajuns criptomoneda

Vineri, 08 Martie 2024, ora 18:54
2627 citiri
Bitcoin, record după record. La ce nivel a ajuns criptomoneda
Bitcoin a atins recordul de 70.000 de dolari FOTO Pixabay

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a depășit pragul de 70.000 de dolari pentru prima dată, stimulată de cererea investitorilor pentru noi produse cripto tranzacționate la bursă la vedere din SUA și de așteptările privind scăderea ratelor dobânzilor globale.

Bitcoin a ajuns, pentru scurt timp, la 70.105 de dolari înainte de a scădea rapid și s-a tranzacționat ultima dată la 68.317,72 USD, scrie Reuters.

Miliarde de dolari au intrat în ETF-uri în ultimele câteva săptămâni, iar piața primește sprijin suplimentar dintr-o perspectivă care include o actualizare a platformei blockchain Ethereum, care găzduiește cel de-al doilea cel mai mare eter de criptomonede și un eveniment de „înjumătățire” a bitcoinului, care încetinește fluxul de batere a bitcoinilor, în aprilie.

Cu toate acestea, unii spun că este greu să scapi de natura speculativă a acestor active. După ce a atins un nivel record marți, bitcoin a inversat brusc cursul și a scăzut cu peste 10% înapoi sub nivelul de 60.000 USD.

„Navigarea în vechile maxime este extrem de complicată, iar barajul bitcoin nu tinde să se spargă la prima întrebare”, a spus Antoni Trenchev, co-fondatorul platformei de creditare cripto Nexo. „Volatilitatea definește BUll Market-ul de bitcoin, iar 2024 va fi presărat cu scăderi bruște și sfâșietoare de 10%-20%”, mai spune acesta.

Aprobarea a 11 ETF-uri spot bitcoin de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA la sfârșitul lunii ianuarie a marcat un moment decisiv pentru industrie, după o iarnă criptografică de 18 luni, afectată de o serie de falimente și scandaluri corporative de nivel înalt.

Chiar și investitorii instituționali, care odinioară au evitat cripto-urile din cauza mișcărilor sale bruște și dezordonate, au început să angajeze bani pe termen lung, despre care analiștii spun că ar putea ajuta la susținerea ultimei etape a acestui raliu.

Fluxurile nete către cele mai mari 10 fonduri de bitcoin spot din SUA au atins 2,2 miliarde de dolari în săptămâna încheiată la 1 martie, din care peste 2 miliarde de dolari mergând în iShares Bitcoin Trust (IBIT.O) de la BlackRock, conform datelor LSEG.

Optimismul recent față de bitcoin s-a răspândit și asupra altor jetoane digitale, în special eterul, care se află pe locul al doilea după bitcoin în ceea ce privește valoarea totală de piață, în creștere cu peste 60% de la începutul anului.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Bitcoin valoare record, #bitcoin criptomoneda, #criptomoneda, #record , #bitcoin