Avertisment privind facturile la energie electrică: ”Consumatorii să fie foarte atenți la notificările din noiembrie și decembrie”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:42
96364 citiri
Avertisment privind facturile la energie electrică: ”Consumatorii să fie foarte atenți la notificările din noiembrie și decembrie”
Românii trebuie să fie atenți la notificările furnizorilor de energie electrică FOTO Pixabay

Românii care încă nu au trecut în piața concurențială trebuie să fie foarte atenți la ofertele furnizorilor privind prețul aplicat în primul semestru din 2022, notificări care vin odată cu facturile din noiembrie și decembrie, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, miercuri, la Știrile B1 TV.

Întrebat dacă valul de creșteri este o situație temporară, Zoltan Nagy-Bege a afirmat: „Sperăm că este o situație temporară. Aceste măsuri care se iau prin această ordonanță 118 și prin legea de aprobare a Ordonanței 118 sunt măsuri pe termen scurt să ajutăm pe acei consumatori care sunt cei mai expuși la acest val de creștere a prețurilor.

Salut și faptul prin această lege de aprobare, prin Senat, s-au găsit soluții inclusiv pentru IMM-uri sau anumite companii, nu doar pentru casnici, dar trebuie să ne concentrăm pe măsuri care rezolvă această problemă acută de energie pe termen mediu. Dacă nu găsim aceste soluții, (există, n.r.) riscul ca acest val de prețuri mari pe piețele de energie și gaze naturale să persiste”.

Întrebat dacă e oportun să ne schimbăm furnizorul în acest moment, el a adăugat: „Depinde de oferte, depinde de contractele pe care le avem. Un sfat pentru consumatorii de energie care până acum nu au trecut în piața concurențială, nu au un semnat un contract concurențial și în continuare beneficiază de preț de serviciu universal, odată cu facturile din noiembrie și decembrie, o să vină ofertele din partea furnizorilor cu privire la prețul care se va aplica în semestrul I în 2022, de la 1 ianuarie până la 30 iunie. La aceste notificări trebuie să fie foarte atenți acești consumatori pentru că ne așteptăm la niște creșteri.

Momentan, prețurile de serviciu universal sunt printre cele mai mici în piață și în această perioadă de aproape două luni fiecare va avea timp, în momentul în care nu-i convine această ofertă care îi vine în noiembrie și decembrie, să caute alte oferte, să acceseze eventual comparatorul de oferte de pe site-ul Autorității și până la sfârșitul anului, înainte de modificare prețurilor, să ia o decizie.

Quarterly Report - Editia 4

TAROM primește aproape 100 milioane euro, ajutor de stat. Peste jumătate din sumă merge la ștergerea datoriilor
TAROM primește aproape 100 milioane euro, ajutor de stat. Peste jumătate din sumă merge la ștergerea datoriilor
Guvernul a validat în ședința de joi, 23 mai, un ajutor de stat pentru TAROM de aproape 100 milioane de euro, după ce a obținut acordul Comisie Europene. Premierul Marcel Ciolacu a adaugat că...
Noi cresteri de salarii la stat. 10% in plus, bani platiti din taxele romanilor
Noi cresteri de salarii la stat. 10% in plus, bani platiti din taxele romanilor
Anumite categorii de bugetari vor beneficia de cresteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii decembrie 2023, in doua transe, respectiv pentru luna iunie 2024 si septembrie 2024, impactul...
#romani, #electrica, #Electrica Furnizare, #facturi, #pret energie , #energie electrica