Apartamentele din zona centrala, intre maretia boltelor inalte si gustul banilor!

Marti, 21 August 2012, ora 11:55
1732 citiri
Apartamentele din zona centrala, intre maretia boltelor inalte si gustul banilor!
Foto: Blitz Imobiliare

V-ati intrebat vreodata cine locuieste in apartamentele din centrul istoric? Cine sunt privilegiatii "zonei zero", fie ca sunt ei chiriasi sau proprietari? Care sunt avantajele si dezavantajele traiului in centrul orasului vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca va imaginati ca mansardele din centru sunt suprapopulate cu scriitori si artisti, iar aerul boem, de umezeala ranceda, inaccesibil muritorilor de rand, apartine doar celor ce-si elibereaza spiritul pe altarul creatiei, ei bine, sunteti departe de adevar.

Bineinteles, un oras prin excelenta cultural, ascunde in labirinturile sale pietonale povesti desprinse parca de realitatea cotidiana, insa, in marea lor majoritate, exploatarea acestor locuri este cat se poate de umana, foamea de bani depasind cu mult granitele simtirii artistice.

Astfel, in locul scriitorilor, pictorilor, muzicienilor, camerele inalte ale apartamentelor centrale au facut loc birourilor diverselor companii, desi lipsa locurilor de parcare a fost si va fi un inconvenient major.

Pozitionarea, suprafetele generoase ale camerelor, maretia boltelor, arhitectura, scarile de acces ca balustrada din fier forjat, lifturile de la inceputul secolului trecut, confera un anumit statut locatiei si deci companiilor care-si desfasoara aici activitatea. Chiria lunara variaza intre 5 si 8 euro pe metru patrat.

O alta categorie de proprietati oferite spre inchiriere sunt apartamentele de protocol. Avand finisaje de calitate superioara si mobilier modern, acestea se adreseaza reprezentantilor firmelor, aflati in calatorii de afaceri sau in tranzit. Perioada de inchiriere este relativ scurta, insa, exista companii care inchiriaza aceste locuinte pe termen lung avand proiecte sau lucrari in zona care necesita un timp mai mare de sedere.

Si unele activitati comerciale sunt prestate in apartamentele din zona centrala, in special, acele activitati care nu necesita expunere stradala sub forma unei vitrine, de exemplu. Intalnim baruri, cafenele, magazine diverse.

O ultima categorie de locatari ai "locuintelor burgheze" este formata din oameni obisnuiti, proprietari sau chiriasi, care prefera sa locuiasca in astfel de locuinte, din placere, din obisnuinta, din convingere. Avantajele traiului in zona centrala cuprind: statutul social, apropierea fata de principalele obiective ale orasului, dinamica vietii, etc. Dezavantajele majore: costurile ridicate ale vietii, poluarea, lipsa hipermarketurilor, etc.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#chirie zona centrala, #chirii zona centrala, #Blitz Imobiliare , #imobiliare