Vezi ce prevede noul regulament general de urbanism

Joi, 12 Mai 2011, ora 23:56
3784 citiri
Vezi ce prevede noul regulament general de urbanism

Regulamentul general de urbanism a fost modificat, miercuri, in sedinta de Guvern, la propunerea ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Odata cu publicarea deciziei in Monitorul Oficial, lucrarile de constructii pentru realizarea/extinderea retelelor edilitare (adica apa, canalizare, termoficare, gaz, electrice, telefonice) in zona drumurilor publice situate in intravilanul localitatilor se executa in varianta de amplasare subterana, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, se interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura. Asta inseamna ca nu va mai fi permisa amplasarea de cabluri pe stalpi.

Montarea acestor echipamente se va executa in varianta de amplasare subterana ori, dupa caz, in incinte sau in nisele constructiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/ constructiilor. Retelele edilitare amplasate subteran vor fi semnalate prin markeri distinctivi.

Noul regulament de urbanism interzice amplasarea retelelor edilitare pe stalpi de iluminat public si de distributie a curentului electric, pe plantatii de aliniament, pe elemente de fatada ale imobilelor ori pe alte elemente/structuri de aceasta natura.

Documentatiile tehnice elaborate pentru obiective de investitii privind realizarea/extinderea/modernizarea/reabilitarea retelei stradale, precum si a drumurilor de interes local, judetean si national situate in extravilanul localitatilor, vor prevedea in mod obligatoriu canale subterane in vederea amplasarii retelelor edilitare.

Prevederile se vor aplica inclusiv obiectivelor de investitii ale caror studii de prefezabilitate si/sau studii de fezabilitate sunt in curs de elaborare la data intrarii in vigoare a acestor modificari.

I.U.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
coltunimari
rank 5
cum de nu au prevazut si fatadele blocurilor care sunt multicolore?????