ROG Ally: noul standard de gaming portabil

Advertorial
Marti, 13 Iunie 2023, ora 13:00
8161 citiri
ROG Ally: noul standard de gaming portabil
FOTO: asus.com

ROG lansează un produs inovator pentru iubitorii de jocuri: ROG Ally, o consolă de gaming portabilă care poate reda fără probleme chiar și cele mai noi jocuri AAA la rezoluție Full HD în condiții de silențiozitate, fără a compromite nivelul detaliilor. ROG Ally este un dispozitiv cu o performanță extraordinară, dotat cu noul procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, un APU special proiectat pentru cerințele unui gamer în mișcare.

Dacă ești genul de gamer care își dorește să se distreze în orice locație, în orice moment, atunci noua ROG Ally este ceea ce îți trebuie, fiind o consolă portabilă caracterizată de un nivel de performanță și versatilitate fără precedent oferite într-un format foarte portabil.

Biblioteci multiple, un singur dispozitiv, toate jocurile la rezoluție Full HD

ROG Ally scapă de limitările consolelor portabile obișnuite și se remarcă prin platforma software folosită deoarece inginerii ASUS au ales cunoscutul sistem de operare Windows 11. Motivul este unul evident: pentru ca tu să te poți juca orice joc compatibil Windows și să te bucuri de o performanță uimitoare și grafică excelentă, indiferent de genul abordat. Procesorul AMD Ryzen din seria Z1 Extreme și placa video bazată pe RDNA 3 sunt componentele principale care îți permit să rulezi orice titlu la rezoluția nativă a ecranului, 1920 x 1080 pixeli, cu un nivel de detalii uimitor pentru un dispozitiv atât de portabil.

Imaginile fluente și animațiile fără sacadări în timpul ședințelor lungi de gaming sunt obligatorii pentru a crea o senzație imersivă, de aceea ecranul tactil IPS de 7 inch funcționează la o frecvență ridicată, 120 Hz, și este compatibil cu tehnologia de sincronizare adaptivă FreeSync Premium.

ROG Ally îți oferă portabilitate și ergonomie de top, așa că nu vei avea nicio problemă să îți iei consola cu tine și să te distrezi oriunde te-ai afla, având în vedere greutatea de doar 608 grame. Poți opta și pentru a te juca pe un televizor, dacă vrei un ecran mai mare, sau poți mări puterea de procesare disponibilă conectând consola la un eGPU ROG XG Mobile care poate fi echipat cu o placă video pentru laptop NVIDIA RTX 4090.

Controlul și personalizarea parametrilor consolei se pot face intuitiv cu ROG Armoury Crate SE, o versiune special optimizată pentru ROG Ally. Aplicația Armoury Crate oferă un panou de configurare pentru parametrii importanți ai componentelor, pentru personalizarea efectelor de iluminare Aura Sync și reconfigurarea funcțiile butoanelor consolei. Carcasa are un design gândit pentru ergonomie maximă, ceea ce înseamnă că vei avea un control excelent când te joci, dar și când folosești desktop-ul Windows.

Performanță la îndemână, în condiții de silențiozitate

Inima lui ROG Ally o reprezintă noul procesor AMD Ryzen din seria Z1, un APU dezvoltat de AMD special pentru gaming portabil. AMD Ryzen Z1 Extreme combină arhitectura CPU Zen 4 cu grafica RDNA 3 cu 12 unități de calcul. Astfel, este posibil ca procesorul cu 8 nuclee și 16 fire de execuție să ofere o putere de procesare impresionantă, de 8.6 teraflopi, similar cu o consolă de sufragerie next-gen. Tot ce trebuie, însă, să te intereseze este că dispui de destulă putere pentru a juca orice tip de joc cu detalii ridicate și rezoluție nativă 1080p. Procesorului i se alătură 16 GB de memorie RAM LPDDR5 foarte rapidă care funcționează la o frecvență de 6400 MHz. Pentru a instala jocurile și a depozita în siguranță documentele personale, ROG Ally dispune de o unitate SSD rapidă cu capacitatea de 512 GB. Dacă acest spațiu nu îți este suficient, îl poți extinde ușor cu carduri microSD UHS-II.

ROG Ally este o consolă portabilă unică pentru că îți oferă experiența de utilizare cu care te-ai obișnuit deja de la PC-urile de gaming, fiind mai mult decât capabilă să ruleze orice aplicație sau joc compatibil cu Windows 11. Astfel, cu ROG Ally poți accesa platforme populare precum Steam, Origin, Epic Games Store sau GOG, dar și magazinul Microsoft Store. Nu are importanță de unde îți procuri jocurile, pentru că ROG Ally poate accesa toate aceste librării ca și cum te-ai juca pe PC, însă fără limitări de portabilitate.

Avantajul inedit al utilizării noului APU AMD Ryzen Z1 Extreme este opțiunea de configurare a puterii maxime consumate care urcă până la un impresionant 30 Watti, o realizare ținând cont de dimensiunile consolei. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără efortul inginerilor ASUS care au pus la punct un sistem de răcire inovator denumit Zero Gravity. Ansamblu este compus din două ventilatoare și un radiator cu lamele foarte subțiri străbătut de conducte de căldură cu un coeficient de fricțiune ridicat care disipă eficient căldura din zona componentelor, indiferent de orientarea în care folosești consola.

Pentru ROG Ally (RC71L), ASUS oferă o versiune de probă a abonamentului Xbox Game Pass. Primești astfel acces gratuit pentru o perioadă de 90 de zile la o întreagă bibliotecă de titluri pe care le poți instala și juca după bunul plac, fără limitări.

Dacă ți-am stârnit interesul, află că poți comanda noua consolă ROG Ally de la partenerii ASUS sau direct din eShop ASUS România.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#consola gaming, #gaming, #asus rog, #rog Ally , #gadget