Sfaturi utile de la Birou Credite Rapide pentru cheltuieli neprevăzute care depășesc rezervele financiare

Advertorial
Luni, 08 Ianuarie 2024, ora 16:13
2302 citiri
Sfaturi utile de la Birou Credite Rapide pentru cheltuieli neprevăzute care depășesc rezervele financiare
FOTO: shutterstock.com

O bună gestionare a veniturilor lunare, un buget alocat pentru fiecare categorie de cheltuieli și un cont de economii, toate acestea te pot ajuta să fii o persoană organizată și cumpătată din punct de vedere financiar. Totuși, situațiile imprevizibile apar când te aștepți mai puțin, astfel că există momente când anumite plăți neprevăzute depășesc rezervele financiare pe care le ai și te pot destabiliza. Riscul de a intra într-un impas financiar este mare, iar la nivel mental poți avea de asemenea de suferit.

Mai exact, dacă apare în viața ta o urgență medicală și ai nevoie de bani rapid pentru o operație sau un tratament ori pur și simplu ți s-a stricat frigiderul și trebuie să achiziționezi unul nou cât mai curând, prima soluție este să îți reorganizezi bugetul. De asemenea, poți lua în calcul să apelezi la un credit de nevoi personale, pe care să-l achiți ulterior eșalonat, în rate.

Riscul de a te îndatora peste măsură crește proporțional cu valoarea cheltuielilor neprevăzute. Pentru a te asigura că iei cele mai bune decizii pentru bugetul tău, pe termen mediu și lung, iată ce trebuie să iei în calcul:

Gestionează inteligent cheltuielile neprevăzute

Oricui i se poate întâmpla să se confrunte cu cheltuieli pe care nu le luase în calcul și pentru care nu alocase buget din salariu, pensie sau alte venituri. Fie că vorbim de un bun din locuință care s-a defectat și trebuie înlocuit, fie că există o urgență medicală, în aceste situații gestionarea plăților trebuie gestionată în mod inteligent. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să știi exact de câți bani dispui din salariu, la care se adaugă și rezervele financiare, dacă acestea există. De asemenea, calculează-ți la virgulă cheltuielile curente și vezi cu ce rămâi.

Ca să poți acoperi o plată imprevizibilă poți apela și la un credit rapid online, oferit de una dintre instituțiile nebancare din România. Un astfel de împrumut este disponibil atât pentru salariați, cât și sub formă de credit pensionari și se acordă doar în baza cărții de identitate și a fluturașului de salariu sau a talonului de pensie, în funcție de situație. Banii îi vei primi de la instituția creditoare în aceeași zi de la solicitare, îți vei rezolva imediat problema financiară neprevăzută, iar valoarea împrumutului o vei achita apoi eșalonat.

Planifică-ți cu exactitate necesitățile financiare

În general, aproximativ 50% din venituri se duc pe cheltuielile lunare, de tip chirie, rate, facturi, întreținere, mâncare, abonamente de transport și altele. Pentru a putea face față cheltuielilor neprevăzute, e important să reușești să pui bani deoparte. O sumă oricât de mică s-ar putea să te ajute atunci când te afli într-o situație de criză. Dar ca să poți economisi, trebuie să-ți planifici cu exactitate necesitățile financiare și să le deosebești de dorințe.

Ține o evidență a tuturor plăților lunare, de la facturi și până la bonurile de la supermarket. Vezi pe ce se duc banii și unde ai putea să reduci. Poate că ai tendința de a achiziționa lucruri nefolositoare pentru casă, de care le poți lipsi. Sau poate că nu mănânci tot ce cumperi, iar periodic arunci mâncare din frigider. Astfel, vei reuși să faci diferența între ceea ce ți-e cu adevărat necesar și ceea ce poate să mai aștepte. S-ar putea să constați că după ce ai făcut această diferențiere bonul de la cumpărăturile din supermarket s-a înjumătățit. Restul banilor îi vei putea pune deoparte pentru cheltuieli neprevăzute.

Când este momentul să aplici pentru un credit rapid?

Dacă nu ai reușit să faci economii sau cele pe care le ai nu sunt suficiente pentru a acoperi o nevoie urgentă, poți cere ajutor financiar sub formă de credit rapid. Pentru salariați există varianta creditelor bancare sau a celor oferite de IFN-uri. În ceea ce privește categoriile mai în vârstă, sunt puține bănci care acordă credite pensionarilor. Ei se pot adresa instituțiilor nebancare, unde pot solicita împrumuturi doar cu buletinul și fluturașul de pensie.

Fie că ești angajat la stat, activezi în sectorul privat sau ești pensionar, poți apela oricând la un credit rapid atâta vreme cât veniturile tale îți permit să-l restitui conform contractului. Creditul rapid poate fi folosit în orice scop, fără justificare: renovarea locuinței, avans pentru un bun, achiziționarea de produse electrocasnice, călătorii, cursuri educative, proceduri medicale.

De ce să alegi Birou Credite Rapide?

Biroul de Credite Rapide este una dintre instituțiile de pe piața de creditare nebancară din România, care oferă credite salariaților și pensionarilor deopotrivă. Condițiile de eligibilitate sunt simplu de îndeplinit - solicitantul trebuie să aibă peste 18 ani și nu mai mult de 72 în cazul pensionarilor. Creditul va fi acordat în baza unui document care să ateste înregistrarea unui venit lunar - fluturaș de salariu sau talon de pensie. Pentru bugetari și pentru pensionari există credite personalizate oferite de IFN-ul Birou Credite Rapide. Tot ce trebuie să faci este să contactezi instituția și vei primi toate informațiile necesare.

Creditul se acordă online, banii sunt virați în contul bancar al beneficiarului imediat după semnarea contractului. Nu trebuie să te deplasezi de acasă, toată procedura are loc prin email și telefon.

Ratele sunt fixe și cuprind doar dobânda, fără niciun alt comision aplicat. Dacă vrei să achiți creditul rapid mai devreme de perioada stabilită, o poți face fără a plăti nimic în plus. Comisionul de rambursare anticipată este zero. De asemenea, nu se solicită garanții pentru aprobarea dosarului.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#cradit rapid, #birouri de credite rapide , #stiri economice