Cristi Chivu se va opera la umar

Duminica, 22 Iunie 2008, ora 12:10
2608 citiri
Cristi Chivu se va opera la umar

Capitanul nationalei Romaniei de fotbal, Cristian Chivu va suferi interventia chirurgicala la umarul stang, luni la Milano, cu doar 13 zile inainte de nunta cu Adelina. Decizia lui Chivu vine la insistentele noului antrenor de la Inter, Jose Mourinho.

Demiterea lui Roberto Mancini si sosirea lui Jose Mourinho pe banca tehnica a echipei Internazionale Milano, a adus o serie de schimbari pentru Cristi Chivu. Dupa ce a tot amanat sezonul trecut operatia la umarul stang, romanul a fost contatctat de noul antrenor al Interului, care i-a cerut sa se opereze mai repede. Capitanul nationalei suferise o luxatie la amicalul cu Germania, din septembrie 2007, accidentarea agravandu-se de atunci.

Umarul i-a rezistat internationalului roman la turneul final din Austria si Elvetia, Chivu fiind printre cei 5 integralisti ai Romaniei. Iar casatoria sa cu Adelina Elisei este programata pentru data de 6 iulie.

Jose Mourinho l-a contactat pe Chivu dupa ce Euro s-a incheiat pentru nationala Romaniei si i-a spus ca vrea sa se opereze cat mai repede, chiar inainte de nunta. "Oricum vei rata startul pregatirilor cu Inter, de pe 18 iulie, dar vreau sa poti reveni cat mai curand pe teren", i-a transmis Mourinho lui Chivu.

Capitanul nationalei va pleca duminica spre Milano, unde luni se va opera la umar, la o clinica stabilita de medicul de la Internationale.

Dupa ce a jucat 44 de meciuri in toate competitiile cu umarul accidentat, dupa luxatia umarului suferita pe 12 septembrie 2007, la amicalul cu Germania, Chivu va sta cu umarul imobilizat, dupa operatie, timp de 3 saptamani.

In acest interval de timp, Cristi va putea face totusi pregatire la sala, mai ales pentru intretinerea musculaturii picioarelor. Chivu va avea nevoie insa de trei luni pentru a fi recuperat complet, urmand sa revina pe gazon spre finalul lui septembrie.

Cristi Chivu va rata astfel primele doua meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, cu Lituania (6 septembrie) si cu Insulele Feroe (10 septembrie), urmand sa fie apt de joc abia pentru partida cu Franta, din 11 octombrie.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Chivu, #Romania, #Euro 2008, #Inter, #Mourinho , #Adelina Chivu