Naționala de handbal începe cursa pentru Euro 2024. Ce spune Cristina Neagu

Marti, 10 Octombrie 2023, ora 15:25
1944 citiri
Naționala de handbal începe cursa pentru Euro 2024. Ce spune Cristina Neagu
Cristina Neagu FOTO facebook

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, consideră că echipa noastră porneşte ca favorită în confruntarea de marţi cu Bosnia-Herţegovina, obiectivul fiind victoria.

"Atmosfera este foarte bună în cadrul echipei, fetele au răspuns bine la antrenamente, s-au pregătit exemplar, au arătat dorinţă, unitate, disciplină de joc, lucrurile au funcţionat bine. Eu cred în potenţialul acestor fete, sunt fete valoroase (...) şi nu pot decât să mă declar optimist şi încrezător în posibilităţile echipei. Este un meci important pentru noi, chiar dacă la prima vedere plecăm din postura de favoriţi. Asta nu înseamnă că subestimăm adversarul, vom trata cu maximă seriozitate, concentrare şi cu gândul doar la victorie în acest joc. Ne dorim să valorificăm la maxim fiecare zi petrecută în cantonamentul echipei naţionale. Este un meci pe care trebuie să-l câştigăm, acesta este obiectivul echipei", a declarat Florentin Pera, marţi, la Piteşti, în cadrul unei conferinţa de presă.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, a apreciat, la rândul său, că echipa României porneşte din postura de favorită şi a făcut apel la sprijinul publicului de la Mioveni.

"Este un prim meci din noua campanie de calificare la EURO. (...) Este cumva clar că vom porni din postura de favoriţi, însă nu subestimăm adversarul. Jucăm acasă, ne dorim să începem cu dreptul, să obţinem o victorie categorică. Sper că oamenii vor veni în număr cât mai mare la sală, să ne susţină, avem nevoie de sprijinul lor, ne dorim să câştigăm, după care plecăm în Grecia, unde ne dorim să obţinem o nouă victorie şi să începem această campanie aşa cum se cuvine", a declarat Cristina Neagu.

La conferinţa de presă a fost prezentă şi centrul Cristina Laslo, care a transmis că toate componentele echipei sunt onorate să îşi reprezinte ţara în competiţiile internaţionale.

"Venim foarte multe fete din foarte multe părţi ale ţării şi mereu este o bucurie că ne întâlnim (...). Mă simt foarte bine să-mi reprezint ţara şi să fiu alături de colegele mele este o bucurie pentru mine", a spus Cristina Laslo.

Meciul dintre România şi Bosnia-Herţegovina va avea loc pe miercuri, de la ora 17:30, în Sala Sporturilor din Mioveni.

În preliminariile Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2024, naţionala României a fost repartizată în Grupa 1, alături de Croaţia, Grecia şi Bosnia Herţegovina. La turneul final vor participa 24 de echipe, primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea (20 în total). Gazdele Austria, Ungaria şi Elveţia sunt calificate direct la turneul final, la fel ca şi campioana en titre, Norvegia.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#Cristina Neagu, #Romania, #handbal, #EURO 2024 , #stiri handbal