Modificări importante anunțate de Dacia la Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. De când vor putea fi comandate noile modele

Luni, 19 Februarie 2024, ora 17:47
9658 citiri
Modificări importante anunțate de Dacia la Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. De când vor putea fi comandate noile modele
Mașină Dacia FOTO Facebook/Dacia

Producătorul de automobile Dacia a anunțat că va implementa noile reglementări privind siguranţa în cazul autoturismelor, aprobate la nivel european, care vor intra în vigoare în iulie a acestui an şi care au rolul de a îmbunătăţi siguranţa inclusiv pentru pietoni şi biciclişti.

Modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan vor beneficia de elemente noi în materie de siguranţă, design şi confort.

„Odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor GSR2 (Global Safety Regulation Nr. 2 – n.r.) în iulie 2024, anumite echipamente de siguranţă devin obligatorii. Toată gama Dacia se va conforma acestor noi reglementări. Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan MY 2024 (an model 2024) va avea loc gradual, în cursul lunii aprilie 2024”, anunţă producătorul într-un comunicat dat publicităţii luni.

Noile reglementări adoptate la nivelul Uniunii Europene sunt destinate să îmbunătăţească siguranţa rutieră pentru toţi, inclusiv pentru pietoni şi biciclişti.

Principalele modificări

Odată cu implementarea noilor reguli în materie de siguranţă cele patru modele vor cunoaşte o serie de evoluţii.

„Pentru a răspunde reglementărilor GSR2, noi echipamente de siguranţă îşi fac apariţia pe toată gama, începând cu nivelul de echipare Essential: înregistrator de date (pentru caz de accident); posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influenţa alcoolului); sistem de recunoaştere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depăşirea vitezei legale; alertă la schimbarea benzii de circulaţie; asistenţă la menţinerea benzii de circulaţie; sistem de supraveghere a atenţiei şoferului; asistenţă la parcarea cu spatele; senzori de lumină şi de ploaie: frânare automată de urgenţă cu funcţie de detectare a pietonilor şi bicicliştilor; semnalizarea frânării de urgenţă. Un buton ”My Safety” situat în partea din stânga a planşei de bord permite dezactivarea anumitor funcţii ADAS atât în timpului mersului, cât şi la fiecare plecare de pe loc”, se arată în documentul citat.

În plus, toate modelele gamei dispun de acum de un cod de salvare: un cod QR sub forma unui autocolant vizibil pe parbriz şi lunetă. Acesta permite consultarea fişei de salvare, produsă de Dacia, printr-o aplicaţie dedicată şi gratuită. Echipele de salvare au astfel acces la toate informaţiile necesare unei intervenţii sigure şi eficiente şi pot economisi minute preţioase.

Producătorul de autovehicule anunţă noutăţi şi în ceea ce priveşte echiparea celor patru modele. Astfel, Dacia Sandero va beneficia de un nou nivel de echipare – Journey, corespunzător versiunii Extreme de pe Stepway. Acesta va propune, în serie: antenă tip coadă de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile uşilor, covoraşe specifice şi numeroase echipamente: cartelă mâini libere, cameră de marşarier, suport detaşabil pentru smartphone şi organizator pentru portbagaj.

Dacia a pregătit noutăţi în materie de design. Astfel, modelele Logan şi Sandero vor beneficia de roţi Flexwheel biton Atara, în timp ce modelele Stepway şi Jogger vor dispune de roţi Flexwheel biton Atara Dark. În funcţie de model, vor fi disponibile noile jante din aliaj Randia şi Randia Dark.

Sunt, de asemenea, anunţate şi noi nuanţe de caroserie: culoarea Beige Safari devine nuanţa exclusivă a modelului Sandero Stepway, iar culoarea Gris Schiste, rezervată până acum modelului Jogger, cât şi nuanţa Cedar Green, emblematică pentru versiunea Extreme, vor fi disponibile pe toate modelele.

Modelul Jogger HYBRID 140 este echipat de acum cu noul ecran de 7” prezentat pe noul Duster.

„Un nou autocolant: modelele Jogger şi Sandero Stepway Expression dispun de un nou autocolant amplasat pe portierele faţă, sub oglinzile retrovizoare. Acesta include emblema Dacia Link şi coordonatele GPS ale şoselei Transfăgărăşan, renumită deja pe plan internaţional”, se mai arată în comunicatul Dacia.

Pe cele patru modele apar noi elemente de confort precum priză USB-C în partea inferioară a planşei de bord, priză USB-C în spatele consolei centrale pentru vehiculele echipate cu opţiunea Comfort Pack (în funcţie de ţară) sau er condiţionat manual pe versiunea Essential a modelului Jogger.

Versiunea Jogger HYBRID 140 va beneficia de o nouă funcţie E-SAVE.

„Această nouă funcţie permite stabilirea unui nivel de încărcare a bateriei de tracţiune (~ 70%) cu scopul de a păstra suficientă energie pentru continuarea călătoriei. Atunci când şoferul ştie că va întâmpina o situaţie specifică pe traseu (spre exemplu urcarea unei pante), poate activa acest mod cu câţiva kilometri înainte (< 5 km) şi să-l dezactiveze imediat după urcare. Modul E-SAVE este activat de către şofer. El este dezactivat în mod automat la fiecare pornire a motorului”, precizează comunicatul.

Potrivit statisticilor făcute publice de Dacia, Sandero este cel mai vândut model din Europa către clienţii persoane fizice începând din anul 2017 şi al doilea model cel mai vândut din Europa în 2023 (pe toate canalele de vânzări), cu 3 milioane de unităţi vândute începând din 2008. Sandero Stepway reprezintă două treimi din vânzările modelului Sandero.

Dacia raportează peste 100.000 de unităţi vândute de la lansarea modelului Jogger, acesta ocupând locul 1 în Europa în segmentul C (exceptând SUV) la vânzările către clienţii persoane fizice. Versiunea HYBRID 140 reprezintă un sfert din vânzări.

În ceea ce priveşte Dacia Logan, acesta este cel mai vândut model pe piaţa din România şi al treilea cel mai vândut pe piaţa din Maroc.

Quarterly Report - Editia 4

Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
Reforma rămâne în gară. De ce bate România bate pasul pe loc la cumpărarea de trenuri performante: ”Un fel de tichie de mărgăritar pentru chel”
Reforma rămâne în gară. De ce bate România bate pasul pe loc la cumpărarea de trenuri performante: ”Un fel de tichie de mărgăritar pentru chel”
Autoritățile au anunțat marți, 28 mai, că anulează din nou o licitație pentru cumpărarea a 12 trenuri electrice pe bază de hidrogen, după ce nicio firmă nu a depus o ofertă la...
#Dacia, #Modificari, #sandero, #logan, #Dacia Jogger , #Dacia