Record pentru Dacia in 2015

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 15:03
4139 citiri
Record pentru Dacia in 2015
Foto: Dacia

Dacia a inregistrat in 2015 cea mai mare crestere a vanzarilor din ultimii patru ani pe piata din Romania, in timp ce la nivel international a avut parte de un avans de 7,7% fata de 2014.

Cifrele au fost prezentate, luni, intr-un comunicat publicat pe site-ul constructorului auto autohton.

Anul trecut, Dacia a inregistrat un nou record comercial, volumul vanzarilor atingand 550.920 de unitati, cu 7,7% mai mult fata de nivelul atins in 2014.

"Aceasta crestere a fost generata de performanta excelenta a intregii game Dacia, trei dintre modelele marcii (Sandero, Duster si Logan) inregistrand vanzari de peste 100.000 de unitati", potrivit sursei citate.

Dacia a dat lovitura: Stadionul revolutionar al unei echipe importante ii va purta numele

Cu cat a crescut Dacia in Romania

In 2015, Dacia a reusit cea mai mare crestere a vanzarilor din ultimii patru ani in tara noastra.

"Cu 36.946 de vehicule comercializate (+24,5% fata de nivelul inregistrat in 2014), Dacia isi consolideaza pozitia de lider pe piata din Romania, cu aproape o treime din vanzarile de vehicule noi", se arata in comunicat. Anul trecut, cota de piata a producatorului auto autohton a fost de 33%.

Programul Rabla a avut un rol important pentru compania locala, avand in vedere ca 11.500 de vehicule au fost comercializate prin intermediul sau.

Dar care sunt cel mai bine vandute modele Dacia in Romania?

"Cu peste 16.100 de unitati vandute, ceea ce inseamna aproximativ 43% din vanzarile totale, Logan berlina ramane soclul marcii Dacia in Romania. In 2015, oferta Logan s-a imbogatit cu o noua versiune, varf de gama, intitulata Prestige. Succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu 3.111 unitati comercializate, s-a impus drept cel mai vandut model break din Romania.

Duster ocupa a doua treapta a podiumului, cu 7.271 unitati vandute. SUV-ul gamei Dacia beneficiaza, din ultimul trimestru al anului 2015, de o editie limitata. Sandero (inclusiv versiunea Stepway), domina detasat segmentul B-hatch si, cu aproape 5.600 de unitati, se plaseaza pe locul al treilea in clasamentul pe modele. La randul lor, modelele Lodgy si Dokker au inregistrat vanzari in crestere in 2015, sustinute in buna masura de succesul noilor versiuni Stepway", potrivit Dacia.

Foto: Dacia

Situatia la nivel international

Anul trecut, in afara Romaniei au fost vandute 513.974 de masini Dacia, cu 6% mai multe fata de anul 2014. Europa domina in clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din masinile vandute de Dacia in 2015 fiind inmatriculate in tarile Batranului Continent.

Alarma pentru Dacia in Franta: Producatorul auto franeaza brusc in cea mai mare piata a sa

Cu peste 100.000 de unitati, Franta este prima destinatie de export a Dacia. Cota sa de piata se ridica la 4,36%, ceea ce o plaseaza pe locul 5 in topul marcilor cele mai vandute in Hexagon, imediat dupa Volkswagen. Mai mult, Sandero se situeaza pe pozitia a 9-a in clasamentul celor mai vandute modele de pe piata franceza.

Spania ocupa a doua treapta a podiumului, cu vanzari de peste 55.000 de unitati si o cota de piata de 4,6%. Germania se situeaza pe pozitia a treia, cu peste 47.400 de unitati, urmata la mica distanta de Italia, unde au fost vandute anul trecut aproape 46.800 de vehicule marca Dacia.

In Marea Britanie, Dacia a vandut anul trecut aproape 26.300 de unitati, ceea ce situeaza Regatul Unit pe locul al optulea in clasamentul pietelor externe ale marcii.

Foto: Dacia

Perspective pentru 2016

Dacia isi propune pentru 2016 sa isi mentina pozitia de lider pe piata din Romania. De asemenea, reprezentantii companiei sustin ca oferta de produse va fi completata prin introducerea, in decursul primului trimestru, a versiunilor Sandero si Logan echipate cu transmisie pilotata.

Totodata, "procesul de modernizare a retelei comerciale Dacia va continua in 2016", incheie producatorul auto.

C.P.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Dacia vanzari Romania, #vanzari Dacia 2015, #vanzari Dacia , #vanzari