Dani Alves nu scapă de închisoare: decizie de ultimă oră a Curții de Apel

Luni, 12 Iunie 2023, ora 17:57
1848 citiri
Dani Alves nu scapă de închisoare: decizie de ultimă oră a Curții de Apel
Dani Alves

Menţinerea în detenţie a fotbalistului brazilian Dani Alves a fost confirmată de Curtea de Apel din Barcelona, potrivit presei spaniole.

Fostul jucător al Barcelonei şi al echipei Paris Saint-Germain, acuzat că a violat o tânără de 23 de ani în toaleta unui club de noapte din Barcelona la sfârşitul lunii decembrie, este deţinut din 20 ianuarie în complexul penitenciar Brians, situat la aproximativ 40 km de Barcelona.

Apărarea lui Dani Alves a contestat decizia luată de judecătorul însărcinat cu ancheta de a-l menţine pe fotbalist în arest preventiv. Avocatul Cristobal Martell a cerut eliberarea sa, dar "justiţia i-a trântit din nou uşa în nas", notează El Espanol. Lui Alves îi fusese deja respinsă o primă cerere de eliberare la începutul acestui an.

La vremea respectivă, tribunalul de instrucţie din districtul 15 al Barcelonei era îngrijorat de "riscul ridicat de fugă" al jucătorului, "legat de pedeapsa mare care i s-ar putea impune în acest caz", dar şi de "indiciile grave" care îl incriminează şi de "resursele sale financiare enorme, care i-ar putea permite să părăsească Spania în orice moment". Instanţa a constatat încă o dată că "riscul de a fugi rămâne" şi că, prin urmare, nu există măsuri de precauţie care să "neutralizeze acest risc cu suficiente garanţii".

Avocaţii brazilianului au propus retragerea celor două paşapoarte ale sale (spaniol şi brazilian) pentru a-l linişti pe judecător, dar acest lucru s-a dovedit insuficient în ochii justiţiei spaniole, care doreşte să se asigure de prezenţa inculpatului la următorul proces, de care fostul internaţional nu poate scăpa. În declaraţia sa scrisă, instanţa a respins principalul argument invocat de apărare, care susţinea că Alves avea un "proiect de viaţă" în Spania. Potrivit presei spaniole, aceasta a fost ultima şansă pentru fostul fotbalist al Barcelonei de a fi eliberat din închisoare înainte de proces.

Dani Alves şi-a schimbat povestea de mai multe ori în ultimele luni. Deşi iniţial a negat faptele, în cele din urmă a recunoscut că a avut o relaţie sexuală cu tânăra, despre care a susţinut că a fost consimţită. Dani Alves, care a dat până la trei versiuni diferite ale evenimentelor de la începutul cazului, a susţinut că a minţit pentru a-şi ascunde infidelitatea şi că singura sa prioritate la acel moment era să îşi salveze căsnicia.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Dani Alves, #viol dani alves, #curtea de apel barcelona , #stiri fotbal