Ce șanse are David Popovici să-și apere titlurile mondiale: ”Nu sunt priceput”

Vineri, 14 Iulie 2023, ora 10:03
2057 citiri
Ce șanse are David Popovici să-și apere titlurile mondiale: ”Nu sunt priceput”
David Popovici FOTO Facebook

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a declarat pentru AGERPRES, înaintea startului Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Fukuoka (14-30 iulie), că îşi doreşte ca dublul campion mondial de la Budapesta (100 şi 200 m liber) să fie cât mai competitiv în Japonia.

''Aşteptările mele sunt să fie cât mai competitiv. Vom vedea dacă îşi va apăra titlurile mondiale. Nu ne-am formulat niciodată astfel de obiective. Pe hârtie, toţi sportivii au aceleaşi şanse la debutul competiţiei. Nu sunt priceput la previziuni, şanse etc'', a spus Adrian Rădulescu.

Rădulescu a adăugat că David Popovici vrea să se bucure de acest concurs într-un an marcat de examenul de Bacalaureat: ''David se simte bine, ne bucurăm de condiţiile foarte bune din cantonament. Nu şi-a formulat nişte ambiţii exacte. Îşi doreşte să se bucure de acest concurs într-un an diferit din cauza pregătirii pentru Bacalaureat. Este bucuros pentru admiterea la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti''.

La Fukoka vor mai fi prezenţi şi alţi sportivi români: Andrei Anghel (50 m spate), săritorii în apă de la mare înălţime Constantin Popovici, campionul european en titre, şi Cătălin Preda. Popovici va mai concura şi în proba de platformă 10 m. Amelie Enya Foerster (trambulina 1 m şi 3 m), Nicoleta Angelica Muscalu (platformă 10 m) şi Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m) completează lotul tricolor.

David Popovici intră în concurs în seriile de la 200 m liber, prevăzute pe 24 iulie, semifinalele au loc tot pe 24 şi finala pe 25 iulie. Seriile la 100 m liber sunt pe 26 iulie, semifinalele în aceeaşi zi şi finala pe 27 iulie. La 50 m spate sunt prevăzute serii pe 29 iulie, semifinale în aceeaşi zi şi finala pe 20 iulie.

La sărituri de la mare înălţime (27 m), serii pe 25 iulie şi finala pe 27 iulie.

Avasiloae şi Foerster intră primii în concurs la trambulină 1 m, cu preliminariile de vineri 14 iulie.

La Mondialele de nataţie 2022 de la Budapesta, David Popovici a cucerit aurul la 100 şi 200 m spate, în timp ce Robert Glinţă, care s-a retras între timp, a obţinut un loc cinci la 50 m spate şi un loc opt la 100 m spate.

La Mondiale, România are un bilanţ de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Celelalte două medalii de aur au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

La Fukuoka participă 2.393 de sportivi începând de la Afganistan până la Zimbabwe, iar premiile oferite de World Aquatics se ridică la 5,67 milioane dolari.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Lavinia Agache (56 de ani), una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României, campioană olimpică la J0 1984, și-a amintit de un episod tensionat petrecut în compania antrenorului Bela...
#David Popovici, #antrenor, #sanse, #Campionatul Mondial , #stiri din sport