iPad vs JooJoo, Archos 9 si HP Slate

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 12:18
3738 citiri
iPad vs JooJoo, Archos 9 si HP Slate
sursa Gizmodo.com

Dupa succesul pe care Apple l-a avut cu iPhone, multa lume ar putea crede ca si tablet PC-ul iPad va inregistra vanzari uriase, mai ales ca asteptarea in piata pentru iPad este mult mai mare decat cea raportata de iPhone in momentul lansarii.

Pe de alta parte, spre deosebire de iPhone, care in aprilie 2007 introducea o noua tehnologie in piata, iPad are deja cel putin 6-7 competitori redutabili anuntati, printre care HP Slate, JooJoo, Dell Mini 5, Archos 9 sau Lenovo U1.

Dintre acestea, Archos 9 este deja disponibil, JooJoo si Archos 7 sunt asteptate in martie. Dupa iPad (aprilie pentru varianta WiFi si mai pentru cea 3G) sunt asteptate sa se lanseze Lenovo U1, in iunie, si HP Slate, undeva in partea a doua a anului. Singurul despre care nu exista inca date in acet sens este HP Mini 5.

Dell Mini 5

Despre acesta din urma se stiu si cele mai putine date in momentul de fata. Nu se stie ce capacitate de stocare interna va avea, nici greutatea, nici durata de viata a bateriei sau pretul. Se stie doar ca va avea o diagonala a ecranului de aproape doua ori mai mica decat iPad-ul (5 inch), ca va avea module 3G si WiFi incorporate, alaturi de cel putin o camera web integrata de 5 megapixeli, spre deosebire de tablet PC-ul celor de la Apple care va fi singurul care nu va avea nicio camera integrata.

iPad

Tot la minusuri se mai pot trece in dreptul iPad-ului faptul ca nu va suporta aplicatii flash, ca si Dell Mini 5 si Archos 7 Android de altfel. Spre deosebire de Archos 9, care are pe langa USB si iesiri HDMI si VGA, sau de Lenovo U1, care are multiple intrari si iesiri instalate pe suportul aditional, iPad are doar un conector 30-pin si un USB care se poate folosi strict pentru utilizarea unei camere web.

iPad-ul nu exceleaza nici la capitolul procesor, acesta avand un Apple A4 de 1 GHz. Dell Mini 5 si Lenovo U1 vor folosi un Qalcomm Snapdragon de 1 GHz, Archos 9 va fi echipat cu un Atom Z515 de 1,1 GHz, in vreme ce JooJoo va avea un procesor de 1,6 GHz. Cel mai probabil, HP Slate va fi echipat cu un Intel Z540 Atom de 1,86 GHz.

HP Slate

Printre punctele forte ale iPad se regaseste capacitatea mare de stocare, fiind singurul anuntat si intr-o varinta de 64 GB. Archos 9 va avea un hard intern de 60 GB, HP Slate de 32 GB (probabil va exista si o versiune de 64 GB), Lenovo U1 de 16 GB, iar JooJoo de doar 4 GB. In plus fata de JooJoo, Lenovo U1 si Archos 9 la care nu va existat posibilitatea de extindere a capacitatii de stocare, iPad poate avea optional si un cititor de carduri SD.

iPad-ul este si cel mai usor dintre toate celelalte tablet PC-uri, cantarind doar 680 de grame, cu 45 de grame mai putin decat Lenovo U1, respectiv cu 110 mai putin decat Archos 9. La polul opus, cel mai greu dispozitiv este JooJoo, care cantareste aproximativ 1,1 kg.

JooJoo Tablet

iPad-ul poate ramane deschis in standby pana la o luna de zile, bateria suportand o perioada de utilizare de pana la 10 ore. In cazurile Lenovo U1 si JooJoo, bateria tine pana la 5 ore, iar pentru Archos 9 doar 3 ore. Pentru Dell Mini 5, HP Slade sau Archos 7 Android nu se cunosc date.

La capitolul sisteme de operare, iPad va folosi versiunea 3.2 a Apple O.S., HP Slate si Archos 9 vor rula pe Windows 7, Dell Mini 5 si Archos 7 pe Android, iar JooJoo si Lenovo U1 pe JooJoo OS, respectiv Skylight Linux.

Archos 9

Dintre aceste tablet PC-uri, doar HP Slate si Archos 9 vor permite instalarea oricarui browser de internet dorit. Lenovo U1 are Firefox-ul preinstalat, iar iPad-ul Mobile Safari.

Lenovo U1

Nu in ultimul rand, pretul anuntat pentru un iPad variaza intre 500 si 830 de dolari, fiind mai ieftin decat Lenovo U1 care va fi disponibil la 1.000 de dolari. De doua ori mai ieftine decat Lenovo U1 vor fi Archos 9 si JooJoo. Tot 500 de dolari ar putea costa si HP Slate, pretul acestuia putand urca pana la maxim 600 de dolari. Cel mai ieftin este Archos 7 Android, al carui pret nu va depasi 250 de dolari.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#iPad, #JooJoo, #HP Slate, #Archos 9, #Archos 7 Android, #Dell Mini 5, #Lenovo U1 , #stiri DELL