Cati bani ar pompa in economie un sistem national de irigatii

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 12:45
1733 citiri
Cati bani ar pompa in economie un sistem national de irigatii

Despre potentialul agricol urias al Romaniei se discuta fervent de 20 de ani si tot de atat timp, agricultura este in picaj liber, fiind pe ultimul loc in UE. Totusi, sectorul poate reprezenta cheia relansarii economice a Romaniei, iar primul pas este cresterea productivitatii la hectar, prin refacerea sistemului de irigatii, considera agricultorii.

Cu un sistem de irigatii functional, performantele din 2011 - cand agricultura, cu o productie de peste 20 milioane de tone de cereale, a contribuit cu 0,7-0,8% la cresterea economica de 2,5% - ar fi depasite in mod constant cu peste 20%, aproximeaza Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania.

Mai mult, Baciu estimeaza ca Romania isi poate tripla productia anuala, cu ajutorul unor investitii in tehnologia moderna utilizata in tarile vestice: "Am deveni un pericol pentru Franta si Germania".

Afla mai multe despre nivelul de productivitate actual, dar si despre perspectivele agriculturii romanesti, in continuarea articolului Cat ar pompa in PIB un sistem national de irigatii pe Business24.ro

#irigatii agricultura, #productivitate agricultura Romania, #productie agricola Romania , #agricultura