Conditia fermierului roman in UE: Rol principal sau figuratie?

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 20:02
6344 citiri
Conditia fermierului roman in UE: Rol principal sau figuratie?
foto: meat-milk.ro

Cat de pregatit este fermierul roman sa faca fata concurentei pietei europene si nu numai? Ce strategii de succes se impun a fi implementate, in conditiile in care fermierii romani se afla in coada clasamentului UE? Cat de mult se pot adapta fermierii romani pentru a reusi sa devina jucatori de marca pe piata mondiala? Este oare "modelul polonez" o tinta imposibil de atins?

Toate aceste subiecte vor fi discutate miercuri, 3 iunie, la Expo Conferintea Internationala Meat&Milk, de la Poiana Brasov, in cadrul dezbaterii "Conditia fermierului roman in UE: rol principal sau figuratie?".

Din punct de vedere al productiei de carne si lapte, fermierii romani se afla in coada clasamentelor Uniunii Europene. In continuare, necesarul de carne pentru procesare se obtine apelandu-se la importuri. Pe de alta parte, atat timp cat a functionat sistemul cotelor de lapte, Romania nu a reusit niciodata sa realizeze nivelul acordat. Toate aceste realitati, care nu pot fi neglijate, vor fi dezbatute in cadrul unui dialog deschis si necesar.

La dezbatere vor participa Ioana Neghirla, specialist in Sanatatea Animala a ANSVSA, Ioan Ladosi, presedinte APCPR si Claudiu Franc, presedinte FCBR. Discutia va fi axata pe teme de ultima ora: asigurarea conditiilor de sanatate si bunastare animala, pasii care trebuie urmati pentru obtinerea autorizatiei de export, identificarea de noi piete externe pentru exportul animalelor vii, oportunitatile pe care le ofera actuala situatie geo-politica.

Dl Gheorghe Turtoi, director general APIA, va sustine o prezentare de impact, "Accesarea noului PNDR de catre fermieri", o buna ocazie pentru fermieri de a afla "direct de la sursa" modalitatile prin care pot accesa fondurile europene si programele de sprijin pe care le pot accesa, conform noului PNDR.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.meat-milk.ro.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#conferinta meat milk 2015, #conferinta fermieri Romania 2015 , #agricultura