Bugetul de stat, dezbatut in plenul Parlamentului

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 08:31
757 citiri
Bugetul de stat, dezbatut in plenul Parlamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2011 urmeaza sa intre luni in discutia plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Potrivit liderului grupului parlamentar al UDMR din Senat, Andras Fekete, ziua de luni este destinata dezbaterilor generale, urmand ca zilele urmatoare parlamentarii sa discute pe anexele proiectului de lege.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a explicat ca senatorii si deputatii social-democrati urmeaza sa aiba in cursul zilei de luni, incepand cu ora 14,00, o intalnire cu reprezentantii administratiilor locale pentru a stabili de comun acord amendamentele partidului la proiectul bugetului, care au fost respinse in comisiile de buget-finante si care urmeaza sa fie sustinute de social-democrati in plenul Parlamentului.

Chelaru nu s-a aratat foarte optimist cu privire la data adoptarii in plenul Parlamentului a proiectului bugetului de stat. "Pe undeva pe la 1 februarie s-ar putea sa avem si noi bugetul adoptat", a sustinut Chelaru.

De asemenea, viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu a criticat, duminica, proiectul bugetului de stat pe anul 2011, asa cum a rezultat el din comisiile reunite de buget-finante si banci, afirmand ca nu are nicio legatura cu realitatile din Romania.

El a afirmat, la finalul sedintei comisiilor reunite de buget-finante, ca liberalii nu vor sustine in plen decat amendamentele pe care ei le considera importante si care se refera la reducerea contributiilor de asigurari sociale de stat, diminuarea de alte impozite si taxe, incurajarea mediului de afaceri.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2011 a fost aprobat de comisiile parlamentare reunite de finante-banci, dupa discutii ce au durat trei zile.

Raportul favorabil a fost acordat cu 25 voturi "pentru" si 21 "impotriva", fiind respinse 11.400 de amendamente.

Conform proiectului de buget aprobat de Executiv, deficitul bugetar va scadea in 2011 de la 6,8% la 4,4% cu perspectiva unui deficit de 3% in 2012.

Bugetul pe 2011 se bazeaza pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, cu asistenta sociala, cu bunuri si servicii, dar cheltuielile pentru investitii cresc.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#buget dezbatere Parlament , #buget