Mark Mobius: Romania are oportunitati imense in constructii si energie

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 09:24
1566 citiri
Mark Mobius: Romania are oportunitati imense in constructii si energie

Presedintele executiv al diviziei de investitii pe pietele emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton, Frank Mobius, "demistifica" piata din Romania si spune ca ea prezinta oportunitati imense de crestere si investitii, mai ales in constructii si energie.

"Am fost in Romania de mai multe ori si mai des in ultimele sase luni pentru ca ne pregatim sa deschidem acolo un birou. Imi place tara si pentru farmecul istoric pe care il are, inclusiv locuri din Bucuresti, dar si din Sibiu. Romania are o cultura diferita de alte tari est europene pentru ca este mai mult latina decat slava. Romania si alte state din Europa de Est isi transforma economiile dominate de modele socialist/comuniste in economii alimentate de fortele pietei, spirit intreprinzator privat si din ce in ce mai multe privatizari", scrie Frank Mobius pe blogul personal.

Cat despre reformele prin care trece economia locala, Mobius spune ca ar trebui sa aduca "tara pe drumul cel bun".

"Asemeni altor state din Europa de Est, Romania a fost lovita puternic de recenta criza financiara si a avut nevoie de un imprumut de ajutor. Pachetul financiar in valoare de 20 miliarde de euro a adus un punct de sprijin pietelor si a redus din presiunea existenta asupra monedei nationale.

Sprijinul financiar a dat tarii o bula de oxigen prin faptul ca a permis guvernului sa aiba un deficit bugetar usor sub valoarea inregistrata anul trecut de 5,2% din PIB. Guvernul planuieste o reducere a cheltuielilor de 1% din PIB. In plus, o serie de reforme care ar trebui sa puna tara pe drumul cel bun sunt legate de pachetul financiar", mai scrie acesta.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Frank Mobius Romania, #Franklin Templeton compania , #criza economica romania