Grecia este in pericol de faliment, Spania nu prea - oficial BCE

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 07:24

   

Grecia este in pericol de faliment, Spania nu prea - oficial BCE
Spania poate sa mai amane putin cererea unui ajutor financiar extern, insa Grecia nu isi poate permite acest "lux", potrivit unui ofical al Bancii Centrale Europene (BCE).

Ewald Nowotny sustine ca nu a fost surprins de faptul ca Executivul de la Madrid nu a solicitat pana acum un pachet de salvare.

"O astfel de decizie apartine in totalitate guvernantilor. Iar din cate vad, Spania nu are nevoie de ajutor extern, avand in vedere ca beneficieaza de finantare pana la sfarsitul anului", a mentionat oficialul BCE, citat de CNBC.

Premierul Mario Rajoy insista ca tara sa nu are inca nevoie de bani, de teama ca organismele internationale vor impune reguli stricte si alte masuri de austeritate in statul iberic, deja lovit puternic de criza.

Grecia si Spania, considerate mai riscante pentru investitii decat Siria si Egiptul"Este dificl de spus in acest moment daca Spania va cere ajutor financiar extern, deoarece perspectivele economice incep sa se imbunatateasca. Nimeni nu poate face o prognoza realista pentru 2013. Eu cred ca Rajoy vrea sa mentina un oarecare nivel de flexibilitate", a mai precizat Ewald Nowotny.

Oficialul BCE a avertizat ca Grecia are o nevoie mai mare de bani decat Spania, deoarece statul elen este in pericol de faliment, daca nu va gasi finantare pana la mijlocul lui noiembrie.

O delegatie a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica va incerca sa o convinga pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, sa gaseasca o solutie pentru gasirea banilor necesari pentru Grecia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1659 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor