Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Exporturile germane, in scadere puternica

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 12:33
1217 citiri
Exporturile germane, in scadere puternica

Exporturile germane au scazut puternic in octombrie, dupa cresterile din cele doua luni anterioare, miscorand astfel surplusul comercial al Germaniei.

Ajustate sezonier, exporturile germane au scazut cu 3,6 procente, pana la 88,1 miliarde de euro, scadere care este cea mai puternica din aprilie pana in prezent; importurile au scazut cu 1 procente, pana la 75,5 miliarde de euro, informeaza Wall Street Journal.

Scaderea brusca a exporturilor a redus surplusul comercial al Germaniei pana la

12,6 miliarde de euro in octombrie, in scadere fata de cei 15,1 miliarde din septembrie.

Datele indica primele semne de deteriorare a comertului in cea mai mare economie a zonei euro, ca urmare a crizei economice din intreaga regiune. Datele par a contrazice informatiile recente cu privire la cresterea productiei industriale a Germaniei.

Totodata, somajul sezonier a scazut in Germania, repetand nivelul minim din ultimii 20 de ani, intalnit si in septembrie. Piata muncii solida din Germania este cea care permite sustinerea consumului intern la niveluri ridicate. Insa scaderea cererii de pe pietele externe poate afecta pe termen mai lung atat piata muncii cat si economia germana axata, in aceasta perioada, pe exporturi.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#criza economica, #criza financiara, #economie Germania, #exporturi Germania , #exporturi