Ziare.com

Germania si legile europene pun probleme economiei romanesti - Stratfor

de Lucian Lumezeanu
Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:42

   

Germania si legile europene pun probleme economiei romanesti - Stratfor
Compania de informatii strategice Stratfor a publicat o analiza care ajunge la concluzia ca Germania, prin faptul ca lasa putin loc exporturilor romanesti, dar si reglementarile europene pun mari probleme dezvoltarii economice a Romaniei.

"40% din comertul Romaniei e cu Germania, Franta si Italia. Dar problema e la Germania. Si problema o constituie faptul ca o mare parte din exporturile Germaniei sunt din firme cu capital german care opereaza in Romania(...)Intr-un sistem in care principalul motor e un exportator(n.r. Germania) si exportatorul domina procsul si stabileste reguli, e dificil sa vezi cum poate Romania sa ia avantaj de cel mai mare avantaj al sau, o forta de munca bine calificata si pregatita sa lucreze pentru salarii mici", scrie George Friedman, presedintele Stratfor.

Referitor la reglementarile europene, Friedman considera ca acestea impiedica dezvoltarea economica a Romaniei la cote normale, din cauza ca sunt mult prea dure. In opinia sa, un afacerist roman care ar respecta cu strictete legile europene ar intra foarte repede in faliment, lucru pe care tarile dezvoltate nu le inteleg.

"Imaginati-va ca Germania ar fi avut reglementarile pe care le promoveaza azi in 1955. Ar mai fi fost posibil pentru ea sa se dezvolte in ceea ce este in 2010 ? (...) Poate Romanie e corupta, dar structura regulatorie pe care UE o impune unei economii in dezvoltare face ca evaziunea sa fie singura strategie rationala", mai spune Friedman.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In aceeasi analiza, Romania e considerata ca fiind nesigura si nu-si da seama ca e libera, responsabila pentru viitorul ei si capabila de a-l manageria, bazandu-se prea mult pe apartenenta la Uniunea Europeana si NATO.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

suntem europeni si aliati in nato...

suntem fericiti si viitori muritori de foame pentru ca o piata de desfacere ca romania nu are cum sa fie destinata dezvoltarii si doar ***! eu zic ca fara efort sa dam ceea ce vor dusmanii nostri lacomi, ardealul ungurilor, moldova la rusobasarabeni si tara romaneasca miscarii iudeo-tiganesti! si poate asa am avea si noi mai multa liniste.

 

adica nu vrei sa ne declaram mai bine minoritari

am avea dreptul la un ong la guvernare mereu
daca am da foc steagului tarii sau am vorbi limba noastra am avea dreptul fara ca cineva sa ne oblige la alta limba chiar de alta ar fi oficiala
nu am plati taxe si impozite am fura si am zice ca sunt de vina tiganii ca nu incuie cășili
si putem cere autopnomie pe unde devenim majoritari dupa ce i-am dat afara pe asa numiti majoritari de acolo prin varii metode
si lista poate continua

BA DA !

.

Domnule Lumezeanu !

Factorul "salarii mici " nu mai sint esentiale astazi cind Criza stranguleaza economii mult mai puternice decit cea din Rominia. Factorul politic prevaleaza. Si cum Rominia, prin politica practicata pune bete in roate dominatiei din ce in ce mai mare a Germaniei,efectele sint ....vizibile !
Si nu uitati un lucru,Basescu ia dat cu flit celui mai mare prieten al Germaniei....Putin !

 

nu

germania ne toaca pentru ca poate
si are materie prima furnizata de noi
putin este cam ase
e cica problema lor si noi trebuie sa nu avem probleme cu el pentru ca asa zic ei da noi trebuie sa ascultam de ei ca noi oricum nu stim a ne lega la sireturi decat in jurul gatului
ori ei bani de inmormantare si parastase nu au doar de imprumut

Rusii si prietenii lor Nemtii.

Problema nu e noua. Sa ne amintim de Molotov-Ribbentrop !

coruptia, hotia si prostia

fac unele state sa poata demonstra ca au dreptul la mai multa putere in UE
iar pe altele sa nu poata reactiona

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor