Ziare.com

Delegatia FMI merge luni la Camera de Comert a SUA in Romania

Vineri, 03 August 2012, ora 20:16

   

Delegatia FMI merge luni la Camera de Comert a SUA in Romania
Reprezentantii AmCham Romania se intalnesc luni cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), iar agenda discutiilor va cuprinde principalele probleme cu care se confrunta, in prezent, comunitatea de afaceri din Romania:

"Agenda discutiilor cuprinde principalele probleme cu care se confrunta, in prezent, comunitatea de afaceri din Romania: probleme ce tin de fiscalitate si contributiile la asigurarile de sanatate; reforma pietei muncii, a codului muncii si a dialogului social; reforma sistemului de sanatate; probleme de energie si mediu; dezvoltarea pietei de capital, privatizari, precum si probleme ce tin de competivitatea fortei de munca", se spune intr-un comunicat transmis vineri.

AmCham Romania este una dintre cele mai importante organizatii profesionale de afaceri cu o contributie semnificativa in procesul de consultare asupra legilor si reglementarilor cu efecte asupra mediului de afaceri din Romania.

"De-a lungul celor 18 ani de activitate, AmCham Romania a ramas ferm angajata in facilitarea unui dialog deschis intre autoritati si comunitatea de afaceri pe care o reprezinta. Expertiza membrilor este oferita autoritatilor prin intermediul grupurilor de lucru dedicate unor domenii precum fiscalitate, sanatate, energie, mediu, concurenta, tehnologia informatiei si comunicatiilor, piata muncii, resurse umane si educatie, achizitii publice, turism, infrastructura si guvernanta corporatista", se mai arata in comunicat.

AmCham Romania reprezinta peste 316 membri - companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste 10 miliarde USD si aproximativ 250.000 de locuri de munca create. Institutia este afiliata la Camera de Comert a SUA si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Erik de Vrijer, se afla la Bucuresti, din 31 iulie, urmand a sta pana pe 13 august pentru a realiza cea de-a sasea evaluare a acordului stand by cu Romania.

Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si organizatii ale societatii civile.

Concluziile misiunii vor fi anuntate la sfarsitul vizitei.
Sursa: rNews

Articol citit de 1516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Peste limita.

Negocierile sunt intre FMI si Guvernul Romaniei.
AmCham cam "cham" treaba are pe acolo?.Astia sunt cu "indicatili" si cu aviz favorabil sau nu?.
Suveranitatea Romaniei cam pe unde se mai afla?.

 

kpk1

Suveranitatea Romaniei o gasesti la ponta si adormitu intreabai pe ei nu pe noi


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor