Ce experienta are Razvan Cuc, propus de Dancila la Transporturi: Inaugurari de proiecte neterminate si vizite pompieristice pe santiere

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 16:43
5541 citiri
Ce experienta are Razvan Cuc, propus de Dancila la Transporturi: Inaugurari de proiecte neterminate si vizite pompieristice pe santiere

Razvan Cuc - deputatul pe care Viorica Dancila il vrea din nou la conducerea Transporturilor pe motiv ca a mai ocupat functia si deci "are experienta" - a fost, de fapt, un ministru de trista amintire, sustine Asociatia Pro Infrastructura (API).

Ravan Cuc a mai fost ministru la Transporturi in perioada ianuarie - octombrie 2017. Ulterior a demisionat, iar in locul sau a fost numit Felix Stroe, care de asemenea a avut un mandat scurt, fiind inlocuit, in ianuarie 2018, de Lucian Sova. Dupa ce si Sova a demisionat, presedintele Iohannis a refuzat, in repetate randuri, sa il numeasca in functia de ministrul al Transporturilor pe Mircea Draghici, propus de PSD.

In aceste conditii, Viorica Dancila l-a propus din nou pe Razvan Cuc. Motivul: acesta ar avea experienta.

Problema - sustine Asociatia Pro Infrastructura (API) - este ca, de fapt, Cuc are experienta in a se da in spectacol pe santiere, nu in realizarea de proiecte de infrastructura.

Spre exemplu, sustine API, Razvan Cuc este cel care, in 2017, la inceputul lunii septembrie, a inaugurat 7,5 kilometri de Centura a Capitalei (portiunea dintre A1 si DN7) fara ca aceasta sa aiba turnat stratul de uzura (stratul superior, pe care se circula) . Din pacate, nu numai ca soseaua a fost inaugurata atunci intr-o forma improprie, ci a si ramas asa, ingreunand in continuare traficul in zona!

Tot in 2017 - mai transmite API - Razvan Cuc a mers pe o serie de santiere si s-a dat in spectacol, tipand la constructori, fara a intelege macar ca problemele care blocau inaintarea lucrarilor nu erau cele pe care le semnala el.

Spre exemplu - dupa cum se vede intr-un material video - Cuc le cerea pe un ton categoric unor constructori sa finalizeze o serie de santuri, in conditiile in care, de fapt, problema santierului respectiv era alta. Mai exact, portiunea de drum ducea spre nicaieri deoarece constructia sectorului alaturat de sosea nici macar nu incepuse.

Intr-o alta secventa, ministrul Cuc le cere categoric constructorilor sa finalizeze cat mai repede lucrarile la nodul Holdea. Pe respectivul santier au existat, insa, mai multe probleme legate de faptul ca, dupa ce s-a apucat sa lucreze, constructorul a constatat ca statul cauta motive sa nu-i plateasca executia. Despre aceste probleme, ministrul Cuc nu pomenea nimic.

In plus, tot in mandatul lui Razvan Cuc - mai transmite API - s-a adoptat Ordinul 600 (al Minsterul Transporturilor - n.red.) care modifica radical conditiile din contractele incheiate intre stat si constructorii de autostrazi. In mod normal, aceste contracte erau de tip FIDIC, agreate de marile banci internationale de investitii. Prin OMT 600, insa, statul roman a incercat sa ii incarce pe constructori cu o multime de noi obligatii si a riscat sa blocheze finantarea europeana a mai multor proiecte.

In aceste conditii, daca Razvan Cuc va ajunge din nou ministru la Transporturi, sansele ca tara noastra sa aiba infrastructura de buna calitate, in curand, sunt nule.

"In mandatul lui Cuc s-au deschis 15 km de autostrada care erau de fapt finalizati din decembrie 2016 si s-au lansat licitatii pe proiecte prost pregatite, cele mai multe nefiind incheiate nici astazi, ba chiar unele indreptandu-se spre anulare.

Sansele ca lucrurile sa se schimbe in bine la acest minister vital pentru dezvoltarea tarii sunt zero atat timp cat este condus de incompetenti care dau balbe monstruoase, sclavi ai jupanilor politici", mai transmite Asociatia Pro Infrastructura.

G.K.

Citeste si:
USR mai pierde un senator. George Mîndruță anunță că demisonează din partid și de la șefia filialei din Suceava: „Nu-mi pare rău că plec”
USR mai pierde un senator. George Mîndruță anunță că demisonează din partid și de la șefia filialei din Suceava: „Nu-mi pare rău că plec”
Senatorul George Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR şi din cea de preşedinte al filialei judeţene Suceava. ”Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire”, a transmis...
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....