Ministrul Finantelor vrea sa reinvie proiectul autostrazii Comarnic-Brasov

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 21:14
1680 citiri
Ministrul Finantelor vrea sa reinvie proiectul autostrazii Comarnic-Brasov
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor vrea sa reinvie proiectul autostrazii Comarnic-Brasov, in conditiile in care Ministerul Transportulor nu dispune de banii necesari, iar Banca Mondiala spune ca e suficient un nou DN.

Seful Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, i-a cerut ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, sa deblocheze proiectul de autostrada Comarnic-Brasov, de 55 de kilometri, care a ramas doar pe hartie dupa ce consortiul franco-elen Vinci-Aktor nu a reusit, in primavara lui 2010, sa obtina finantare pentru constructia lui, scrie Gandul.

In schimb, pentru Ministerul Transporturilor prioritatile sunt altele: cele de pe coridorul IV paneuropean, in timp ce Autostrada Transilvania si Comarnic-Brasov sunt in stand-by.

Pe de alta parte, cum oficialii romani nu au fost in stare sa explice, concret, de ce proiectul nu a putut fi pornit in primavara, cei de la Banca Mondiala sustin ca in locul autostrazii Comarnic-Brasov ar trebui facut un proiect pilot de drum national, care ar costa mai putin de 500 de milioane de euro si care nu ar intampina mari dificultati in ceea ce priveste exproprierile.

Controversele legate de existenta, dar si de imposibilitatea de a duce pana la sfarsit proiectul Comarnic-Brasov continua si in ziua de azi.

Recent, actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a lasat de inteles ca fostul sef de la Transporturi, colegul ei de partid, Radu Berceanu, nu a facut tot posibilul pentru a asigura conditiile necesare unei licitatii profitabile pentru statul roman. Intr-un interviu acordat pentru Gandul in aprilie, insusi Berceanu a recunoscut ca proiectul mamut a picat din cauza unor probleme care s-ar fi putut lasa "cu politie si catuse".

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#autostrada Comarnic Brasov, #investitii drumuri, #investitii infrastructura , #infrastructura