Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Comisiei Europene ignoră uriașele nemulțumiri sociale ale europenilor

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 17:13
1517 citiri
Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Comisiei Europene ignoră uriașele nemulțumiri sociale ale europenilor

Un document publicat de Eurostat, serviciul statistic al Comisiei Europene, arată că ”UE a progresat puternic în direcția multor obiective socio-economice în ultimii cinci ani”.

UE a făcut progrese semnificative în direcția asigurării muncii decente și a creșterii economice, a reducerii sărăciei și pentru îmbunătățirea egalității de gen, arată ultimul Raport de monitorizare.

Documentul ignoră practic prăbușirea din 2022 a nivelului de trai în Uniunea Europeană, cât și mortalitatea în exces înregistrată în UE în vara anului trecut.

Creștere economică și reducerea sărăciei?

Trebuie amintit faptul că țările blocului comunitar s-au confruntat în 2022 cu cele mai mari proteste motivate de rațiuni economice din istorie, așa cum scrie politico.eu.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în Germania, Franța, Spania, Portugalia și nu numai, pentru a protesta împotriva degradării abrupte a nivelului de trai.

Inflației istorică și explozia prețurilor din zona de energie au obligat majoritatea guvernelor din țările blocului comunitar să introducă măsuri sociale pentru a putea ajuta populația să treacă peste problemele majore de natură economică.

Realitatea prezentată de Eurostat și de Comisia Europeană în Raportul numit ”Dezvoltarea durabilă în Uniunea Europeană — raport de monitorizare a progresului în direcția ODD-urilor (obiective de dezvoltare durabilă – n.r.) în context UE, ediția 2023” este însă cu totul diferită, nemulțumirile sociale și revoltele din stradă neavând ecou în bunăstarea prezentată la nivel oficial în UE.

”Progrese bune în atingerea obiectivelor de sănătate”

UE a înregistrat, de asemenea, progrese bune în atingerea obiectivelor de sănătate și bunăstare, în ciuda eșecurilor cauzate de pandemia COVID-19, mai susține serviciul statistic al Comisiei Europene, ignorând practic datele oficiale publicate tot de Eurostat ce au relevat creșterea semnificativă a indicatorilor legați de mortalitatea excesivă în Uniunea Europeană, în vara anului trecut.

Astfel, mortalitatea în exces în UE a fost de +16% în iulie 2022 și de +12% în august 2022, de la +7% atât în iunie, cât și în mai.

Luna iulie 2022 a adus cea mai mare valoare înregistrată anul trecut, însumând aproximativ 53.000 de decese suplimentare, comparativ cu mediile lunare pentru 2016-2019, arată un comunicat Eurostat.

”Mai mult efort pentru obiectivele climatice”

Raportul insistă asupra faptului că tendințele în domeniul mediului au fost mai puțin favorabile și că obiectivele ”ambițioase” fixate de Comisia Europeană sunt departe de a fi atinse.

”Conform estimărilor provizorii pentru 2021, UE și-a redus emisiile nete de gaze cu efect de seră cu aproximativ 30% din 1990. Cu toate acestea, UE și-a stabilit obiective climatice ambițioase și de neegalat pentru 2030 și, în comparație cu tendințele anterioare, vor necesita mai mult efort.

Din acest motiv, măsuri suplimentare au fost deja puse în aplicare prin pachetul „Fit for 55”, arată documentul publicat de Eurostat.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#economie , #economie politica