Incendiile devastatoare care au provocat scumpirea petrolului

Joi, 05 Mai 2016, ora 11:10
3817 citiri
Incendiile devastatoare care au provocat scumpirea petrolului
Foto: Arhiva Ziare.com

Preturile petrolului sunt in crestere, joi, din cauza incendiului de padure din Canada, din apropierea unei regiuni cu nisipuri petrolifere, si a conflictelor din Libia, care pun in pericol productia din cele doua tari.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinta pe piata americana, este cotat in crestere cu 2,12%, la aproape 45 dolari pe baril, dupa ce miercuri a inchis la 43,78 dolari pe baril, transmite MarketWatch, potrivit News.ro.

Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, este in urcare cu 1,7%, la 45,4 dolari pe baril. Miercuri, petrolul Brent a inchis in declin cu 0,8%, la 44,62 dolari pe baril.

Canada a declarat miercuri stare de urgenta in provincia Alberta. Incendiul de padure a izbucnit duminica, 88.000 de locuitori ai orasului Fort McMurray fiind evacuati.

Oras in flacari: Zeci de mii de oameni au fost deja evacuati (Video)

Incendiul din provincia Alberta a dus miercuri la oprirea activitatilor la o exploatare majora de nisipuri petrolifere, iar la o alta exploatare activitatile au fost reduse.

Evacuarea obligatorie a muncitorilor a dus la oprirea unor operatiuni, in timp ce taberele destinate muncitorilor temporari sunt folosite pentru adapostirea a mii de oameni care fug din calea focului. Circa 1.600 de cladiri au fost distruse de flacari.

In Libia, tensiunile dintre factiunile rivale au impiedicat incarcarea unui cargo al companiei Glencore.

Un oficial in domeniul petrolului din Tripoli a avertizat ca productia Libiei ar putea scadea cu 120.000 de barili pe zi, daca National Oil Corporation, infiintata de guvernul rival din estul tarii, continua sa blocheze incarcarea petrolului.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#petrol incendii Canada, #pret petrol incendii Canada, #incendii Canada , #petrol
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung