Brokerii, nemultumiti modul de impozitare a castigurilor de capital

Marti, 18 Martie 2008, ora 16:45
697 citiri
Brokerii, nemultumiti modul de impozitare a castigurilor de capital

Asociatia Brokerilor si-a exprimat dezacordul cu privire la modul in care reprezentantii institutiilor subordonate Ministerului Economiei si Finantelor din teritoriu aplica prevederile legale in domeniul impozitarii castigurilor de capital, informeaza NewsIn. Asociatia a solicitat ministrului Economiei si Finantelor emiterea unei decizii care sa permita aplicarea unitara a modului de impozitare a castigurilor obtinute pe piata de capital in anul fiscal 2006.

"Unele institutii ale Administratiei Finantelor Publice din tara aplica intr-un mod arbitrar prevederile Ordinului MFP nr. 2199/2007 emitand, la sfarsitul anului 2007 si chiar in 2008, somatii de plata prin aplicarea unei cote de 16% asupra castigului brut obtinut in 2006 din tranzactionarea titlurilor de valoare detinute in portofoliu mai putin de 365 de zile", se arata intr-un comunicat.

Asociatia apreciaza ca "numai o interpretare abuziva poate crea un asemenea precedent in materia impozitarii veniturilor, o creditare mascata a statului de catre unii investitori, atata vreme cat prevederile legale aplicabile stabilesc obligatia de plata pentru castigul net anual".

Ordinul a fost emis in vederea utilizarii unor formulare unice si prevede adoptarea formularului 226 si a instructiunilor de completare a acestuia. Prevederile unui ordin nu pot aduce modificari cadrului legal, ele trebuie corelate cu cele ale Codului Fiscal si cu momentul determinarii castigului, explica brokerii.

Asociatia a solicitat clarificarea acestei situatii prin emiterea unui act administrativ care sa stabileasca fara echivoc modul de aplicare a Ordinului 2199/2007, in sensul evitarii unor solutii neunitare la nivelul Administratiilor Finantelor Publice din teritoriu.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#Asociatia Brokerilor, #taxe, #MEF , #stiri economice