Bursa din Sibiu, blocata: cotatiile sunt la minimele admise

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 11:28
696 citiri
Bursa din Sibiu, blocata: cotatiile sunt la minimele admise

Bursa din Sibiu (Sibex) este deschisa, dar practic piata este aproape blocata, ca urmare a prabusirii cotatiilor la minimele admise.

La Sibiu se mai pot face doar putine tranzactii cu derivate la preturile minime admise, dupa decizia BVB de prelungire a predeschiderii, conform directorului adjunct al Sibex.

"Atata timp cat nu este inchisa Bursa de Valori Bucuresti (BVB), adica sa scrie negru pe alb ca este inchisa, la noi piata este deschisa. Insa practic piata este blocata aproape de tot si la noi , in conditiile in care preturile sunt in minimele admise pe ziua de azi, si foarte rar se mai fac tranzactii. Din cand in cand isi mai marcheaza investitorii din pozitii in piata", a declarat pentru NewsIn Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex.

Variatia maxima admisa pe cele mai lichide dintre derivatele de la Sibex, adica cele pe actiunile SIF Moldova si SIF Oltenia, este de plus-minus 0,18 lei.

"Daca inchidem si suspendam derivatele pe actiuni, ma gandesc ca nu rezolvam mare lucru, adica mai jos de variatia asta nu se pot duce, dar cel putin cei care doresc sa-si inchida din pozitii in nivelele astea minime pot s-o faca in timpul zilei", a explicat Cipariu.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea in sedinta de vineri o sesiune de predeschidere prelungita, pana la ora 16, decizia fiind luata in contextul extern, in care bursele internationale s-au prabusit, a declarat mai devreme pentru NewsIn , presedintelui BVB, Stere Farmache.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #Sibiu, #blocata, #cotatii, #minime, #admise , #stiri economice