Fitch ar putea scadea ratingul Bulgariei

Sambata, 16 August 2008, ora 09:34
894 citiri
Fitch ar putea scadea ratingul Bulgariei

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, vineri, ratingul de tara al Bulgariei pentru credite pe termen lung in valuta si in leva, dar a avertizat ca ar putea cobori calificativele daca va creste si mai mult datoria externa, transmite Reuters.

Calificativul 'BBB' pentru credite in valuta si ratingul 'BBB+' atribuit creditelor in leva sunt ratinguri care recomanda investitiile, dar ambele au perspectiva negativa.

"Perspectivele negative atrag atentia asupra ingrijorarii analistilor de la Fitch ca economia exploziva a Bulgariei, care acum are un deficit de cont curent de aproape 22% din produsul intern brut (PIB), este pe un drum nesustenabil si risca o aterizare fortata, in pofida politicilor macroeconomice disciplinate riguros", a explicat analistul Andrew Colquhoun de la agentia de rating.

"Chiar daca Bulgaria ajunge la o ajustare mai fina, nivelurile datoriei sale externe brute si nete incep sa fie ingrijoratoare comparativ cu alte tari caracterizate prin conditii asemanatoare, iar o agravare continua a datoriilor ar putea determina o coborare a ratingului", a precizat Colquhoun.

Calificativul acordat de Standard & Poor's (S&P) Bulgariei este 'BBB+', in timp ce Moody's evalueaza Bulgaria cu ratingul 'Baa3'.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Fitch, #rating, #Bulgaria, #scadere , #stiri economice