Isarescu: Adoptarea euro in 2014-2015 e realizabila

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 14:25
1454 citiri
Isarescu: Adoptarea euro in 2014-2015 e realizabila

Mugur Isarescu le-a multumit parlamentarilor ca i-au primit pe candidatii la Consiliul de Administratie al BNR in cele din urma in Parlament, dupa lungi certuri.

"Cred ca e datoria mea sa spun cateva vorbe de apreciere despre vechiul Consiliu care prin coeziune, prin profesionalism, prin echilibru si intelepciune a reusit sa implineasca cateva dintre obiectivele importante legate de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana: de exemplu, liberalizarrea contului de capital - intr-o perioada cu multe tentatii si capcane, o perioada inselatoare", si-a inceput Mugur Isarescu discursul in Parlament.

Guvernatorul BNR a precizat ca noul Consiliu are din multe puncte de vedere o sarcina mai grea, mai ales ca demareaza intr-o perioada de criza.

"Pot sa va spun ca el isi va face datoria, mai ales ca beneficiaza de o majoritate care asigura continuitatea si care va trebui alaturi de proaspetii veniti sa asigure sanatatea monedei, a creditului si a circulatiei monedei", a mai declarat Isarescu.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR din 1990, sustine ca obiectivul adoptarii monedei euro in 2014-2015 va fi realizat, este "ambitios dar realizabil" si poate fi un "catalizator care sa dea coerenta necesara politicilor economice".

Mugur Isarescu si ceilalti candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR au asteptat, joi, doua ore pe holurile Parlamentului, pentru a fi validati de parlamentari prin vot, timp in care deputatii si senatorii s-au certat, in plen, pe tema motiunii de cenzura.

UPDATE: Noua conducerea a BNR a fost validata joi cu 251 de voturi pentru si 42 impotriva, cel mai probabil venite de la de PD-L. Era nevoie de cel putin 236 de voturi pentru ca noul Consiliu de Administratie al BNR sa fie validat.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Isarescu Consiliu BNR, #Isarescu adoptare euro , #stiri economice