Korodi: Certificatele de mediu, alocate in functie de dezvoltarea companiilor

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 17:33
697 citiri
Korodi: Certificatele de mediu, alocate in functie de dezvoltarea companiilor

Romania considera ca alocarea gratuita a certificatelor privind emisiile de CO2 va trebui facuta in functie de nivelul de dezvoltare al ficarei companii.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, considera ca licitarea certificatelor de emisie in domeniul energiei trebuie facuta in mod progresiv, in perioada 2013 - 2020, informeaza NewsIn.

"Alocarea gratuita a certificatelor trebuie sa se faca pe baza benchmarking-ului, care sa tina seama de potentialul tehnico-economic de reducere a emisiilor din sectoarele si subsectoarele energo-intensive. Romania sustine cresterea graduala si progresiva a acestei metode de alocare pentru producatorii de energie electrica, similar celorlalte sectoare industriale pentru a nu pune o presiune puternica asupra economiilor in crestere", a declarat Korodi, in cadrul Consiliului de Mediu de la Luxemburg.

Ministrul a adaugat ca veniturile din licitatii ar trebui sa fie distribuite astfel incat sa compenseze eforturile statelor care fac eforturi pentru reducerea gazelor nocive.

"Distribuirea acestui tip de venituri trebuie sa functioneze ca un mecanism de sustinere a economiilor nationale, bazat pe principiul echitatii si solidaritatii, respectiv al compensarii eforturilor deja realizate. In acest sens, e necesara modificarea modului de distribuire propus de Comisia Europeana. Astfel, aceasta distributie trebuie sa tina seama inclusiv de eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, realizate inainte de 2005", a adaugat Korodi.

UE a fixat pentru 2020 un obiectiv foarte greu de atins, conform specialistilor mediului, incercand sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20%.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#korodi, #companii, #mediu, #certificate, #UE, #gaze , #stiri economice