MEC a plasat obligatiuni pe cinci ani de 58,7 milioane lei

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 16:55
805 citiri
MEC a plasat obligatiuni pe cinci ani de 58,7 milioane lei

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat, joi, obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, in valoare de 58,7 milioane lei (16,5 milioane euro), la care va plati un randament anual mediu de 9,51%.

Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost de 10%, iar rata cuponului a fost de 8,25%. Suma anuntata initial de MEF pentru licitatia de joi era de 350 milioane lei.

Cererea de cumparare venita din partea celor 12 banci participante s-a cifrat la 531,7 milioane lei (149,5 milioane euro), de peste noua ori suma atrasa de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat pe cinci ani, din 7 august, MEF a respins toate ofertele.

Ultima data cand ministerul a plasat obligatiuni pe cinci ani a fost in 3 iulie, cand a atras 45,6 milioane lei (12,5 milioane euro), la un randament mediu de 9,64% si un cupon de 8,25% pe an.

Pentru trimestrul al treilea al acestui an, Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat emisiuni de titluri de stat in valoare de 6 miliarde lei (aproximativ 1,7 miliarde euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

Numai in acest an, Finantele au atras 5,3 miliarde lei prin vanzarea titlurilor de stat, din care certificate de trezorerie in valoare de 3,1 miliarde lei si obligatiuni benchmark de 2,2 miliarde lei. Valoarea programata a emisiunilor de titluri de stat pentru intregul an este de 11 miliarde lei.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#MEF, #emisiune de obligatiuni, #benchmark , #stiri economice