Promotiile invadeaza hipermarketurile

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 07:11
2108 citiri
Promotiile invadeaza hipermarketurile

Dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a bagat spaima in retaileri, promotiile si ofertele care ofereau produse gratis s-au mai redus. Dar trei luni de liniste printre rafturi, este prea mult, mai ales ca ne aflam in preajma Pastelui. Astfe, companiile "au copt" metode dintre cele mai diverse pentru atragerea clientilor, noteaza Evenimentul Zilei.

Daca nu stiti cu precizie ce vreti sa cumparati, drumul pana la supermarket ar putea deveni o aventura ce va rapeste mult timp. Promotiile au invadat magazinele, iar companiile mizeaza pe inovatie si pe prima de Paste pentru a-si vinde cat mai bine produsele.

Plasma cu sistem home cinema cadou, cozonac italian la pachet cu vin frantuzesc, bere cu rucsac cadou, crema cu sampon la pret soc, gratar cu carbuni inclus in pret, toate asalteaza privirea cumparatorului la intrarea in magazin. La iesirea din marile magazine sunt aliniate autoturismele cu pret special, vacantele in Antalya la pret de Costinesti si nelipsitele tombole de Sarbatori, relateaza aceeasi sursa.

"Numarul de promotii va exploda de-a dreptul in aceasta saptamana, inaintea Pastelui", a spus un reprezentant al unui hipermarket. Cele mai aglomerate zile la cumparaturi vor fi miercuri, joi si vineri.

Sambata, magazinele vor avea program scurt si vor fi deschise pana la ora 17.00.

Fata de anii trecuti, producatorilor le este interzis sa mai foloseasca cuvantul "gratis" in promotii, potrivit unei directive europene privind practicile comerciale incorecte.

Astfel, promotiile "3+1 gratis" au fost inlocuite cu "3 la pret de 2", desi retailerii au contestat vehement decizia. Orice abatere de la aceasta regula ar urma sa fie sanctionata cu amenda de pana la 60.000 de lei si chiar cu inchiderea magazinului, potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
NVIDIA, cunoscută pentru soluțiile sale avansate de procesare AI, își îndreaptă acum atenția către o nouă piață emergentă: cea a roboților umanoizi. CEO-ul companiei, Jensen Huang,...
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
#promotii, #magazine, #paste, #3 la pret de 2 , #stiri economice