Ziare.com

Guvernul va respecta termenul din octombrie pentru legea salarizarii unice

de Alexandra Sandru
Miercuri, 05 August 2009, ora 21:50

   

Guvernul va respecta termenul din octombrie pentru legea salarizarii unice
Termenul de finalizare a legii salarizarii unice nu va suferi nicio modificare, nicio prelungire si nicio amanare, a anuntat miercuri premierul Emil Boc dupa sedinta de guvern.

"Guvernul pe care il reprezint are vointa politica sa continue reformele si sa mearga pana la capat. In ceea ce priveste finalizarea legii salarizarii unice a personalului bugetar, termenul am cerut sa fie octombrie, pentru ca eu am apreciat ca orice prelungire inseamna doar o amanare. De aceea, sambata vom avea o sedinta de guvern in cadrul careia vom discuta acest subiect", a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca atat pentru aceasta lege, cat si pentru cea a pensiilor, este nevoie de asumarea raspunderii.

"Legea salarizarii unice si legea pensiilor nu pot fi aplicate fara asumarea raspunderii, iar Guvernul ori pleaca acasa ori face
reformele", a amenintat Boc.

FMI si CE: Romania trebuie sa faca o ajustare a deficitului bugetar si sa continue reformele

Premierul a prezentat si concluziile dupa intalnirea membrilor guvernului cu FMI in care au fost prezentate cateva date rezultate din analiza preliminara pe care au facut-o cu autoritatile romane.

"E vorba despre o contractie mai mare decat cea pe care am prevazut-o impreuna cu Fondul si Comisia Europeana la inceputul anului. Va fi nevoie de o ajustare a deficitului bugetar si este nevoie de continuarea masurilor de reforma pe care Guvernul le-a inceput", a spus Emil Boc.

Reprezentantii Comisiei au apreciat doua lucruri: ca au fost respectate, pana la 1 iulie, angajamentele cu Comisia si FMI in ceea ce priveste indicatorii macroeconomici stabiliti si masurile care au fost luate de la inceputul anului pe linia restructurarii cheltuielilor bugetare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 608 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor