FC Barcelona, decimată de accidentări înainte de El Clasico. Ce spune antrenorul Xavi

Vineri, 27 Octombrie 2023, ora 18:21
1512 citiri
FC Barcelona, decimată de accidentări înainte de El Clasico. Ce spune antrenorul Xavi
Xavi Hernandez FOTO facebook

Decimată de accidentări, FC Barcelona şi tinerii săi fotbalişti trebuie "să-şi controleze emoţiile" ca s-o învingă sâmbătă pe rivala istorică Real Madrid, a declarat vineri antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez, citat de AFP.

"Există mai multă nervozitate, mai multă tensiune (într-un Clasico - n. r.). După mine, cheia acestor meciuri este să controlezi nervii, caracterul şi tempo-ul meciului. Este greu, pentru că inima este foarte fierbinte, dar mintea trebuie să rămână rece", a spus Xavi într-o conferinţă de presă.

După cum s-a anunţat, Xavi a contat la antrenamentul de vineri pe cinci dintre cei şase jucători indisponibili în ultima vreme, excepţia fiind Sergi Roberto. Raphinha, care a părut complet refăcut, s-a antrenat alături de Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Jules Kounde şi Pedri Gonzalez.

Xaxi nu a indicat dacă aceşti cinci jucători vor fi în lotul pentru El Clasico.

"Toţi jucătorii care au fost accidentaţi sunt disponibili şi vor să joace. (...) Dar nu vom forţa pe nimeni. Într-un Clasico trebuie să fii 100%, aşa că nu putem face greşeala de a-i folosi dacă nu sunt la 100%", a explicat tehnicianul.

Antrenorul blaugrana va trebui să mizeze din nou pe fotbalişti tineri formaţi la centrul de juniori al clubului, Lamine Yamal (16 ani), Fermin Lopez (20 de ani), Alejandro Balde (20 de ani) şi indispensabilul Gavi (19 ani).

"Faptul de a avea jucători formaţi la club este un plus datorită angajamentului lor. E fantastic să avem jucători crescuţi de La Masia, ei cunosc rivalitatea şi importanţa meciului", a spus Xavi.

Întrebat despre forma în care sunt cele două echipe, fostul mare mijlocaş a estimat că şansele sunt egale. "Obligaţia de a câştiga este aceeaşi pentru ambele formaţii. Nu există aproape niciodată o favorită, un Clasico este imprevizbil", a spus Xavi.

"Va trebui să fim atenţi, dar vom fi curajoşi. Nu vom schimba modelul sau filosofia: vom fi ambiţioşi şi vom încerca să dominăm având controlul mingii", a afirmat fostul internaţional spaniol. Potrivit lui, întâlnirea de sâmbătă este "un test important", dar rezultatul său "nu va decide" soarta campionatului.

În clasamentul din La Liga, Real Madrid este lider cu 25 puncte, la egalitate cu Girona, ele fiind urmate de Barca la un singur punct.

Scandal după Real-Barcelona 3-2. Președintele cere rejucarea meciului
Scandal după Real-Barcelona 3-2. Președintele cere rejucarea meciului
Partida Real Madrid- FC Barcelona a creat numeroase disensiuni după ce catalanii au acuzat o eroare de arbitraj la unul dintre goluri. Președintele FC Barcelona Joan Laporta a precizat că el...
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor...
#fc barcelona, #Real Madrid, #El Clasico, #Xavi Hernandez , #stiri fotbal