Seful Ferrari lanseaza o companie privata de trenuri de mare viteza

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 21:22
3276 citiri
Seful Ferrari lanseaza o companie privata de trenuri de mare viteza
Foto: euronews.com

Seful Ferrari, Luca di Montezemolo, va lansa, pe 28 aprilie, o companie privata de trenuri de mare viteza, in Italia.

Aceasta se vrea a fi o concurenta serioasa pentru operatorul de stat Trenitalia, potrivit Reuters.

"Am adus la bun sfarsit unul din cele mai longevive monopoluri ale tarii noastre. In sfarsit, calatorii italieni si turistii pot avea de ales", a spus Luca di Montezemolo.

Noua companie, numita Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV), va incepe sa functioneze incepand cu data de 28 de aprilie si va avea 25 de trenuri Italo, care pot prinde o viteza de 300 km/h. La inceput, ele vor lega Roma de alte 8 orase din Italia.

Seful Ferrari spera ca numarul pasagerilor sa ajunga la 8-9 milioane anual si sa obtina o cota de piata de 25%, pana in 2014.

Capacitatea unui tren este de 450 de pasageri, iar fiecare vagon are propriul motor, astfel nu mai este nevoie de locomotive.

Montezemolo spune ca proiectul a necesitat investitii de un miliard de euro si anual se plateste suma de 120 milioane euro pentru utilizarea infrastructurii feroviare detinuta de Trenitalia.

In vagoane va fi WiFi gratuit, sala de cinema, iar in fiecare gara va fi un spatiu special pentru cei care calatoresc cu trenurile Italo.

Proiectul a fost demarat, in 2006, de Montezemolo, omul de afaceri Diego Della Valle, care realizeaza produsele de lux Tod's, Gianni Punzo si Giuseppe Sciarrone.

Ulterior, au mai cumparat actiuni Banca Intesa San Paolo, cea mai mare subsidara din Italia a Generali, omul de afaceri Alberto Bombassei, care are compania Brembo si compania de cai ferate franceze SNCF.

Insa analistii evalueaza acest proiect ca unul neprofitabil, avand in vedere criza europeana si taxele mari pentru a utiliza reteaua feroviara detinuta de stat.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#sef Ferrari companie trenuri, #Ferrari tren mare viteza, #trenuri Ferrari, #Italia tren mare viteza , #stiri Ferrari