Comunicat de presa cu privire la implementarea proiectului MOWE UP

Comunicat de presa
Joi, 06 Decembrie 2018, ora 17:00
16427 citiri

La 22 noiembrie a.c. au trecut 18 luni de la implementarea proiectului MOWE UP - Imbunatatirea mobilitatii lucratorilor si somerilor, finantat de INTERREG V-A Romania - Bulgaria.

Partener principal: Camera de Comert si Industrie - Dobrich

Parteneri: Institutul European de Turism Cultural EUREKA - Dobrich; Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura - Constanta

Оbiectivele principale ale proiectului:

  • sa sprijine forta de munca pentru a gasi locuri de munca transfrontaliere si pentru a imbunatati spiritul antreprenorial;
  • dezvoltarea si mentinerea web-platformei bilingve bulgaro - romana MOWEUP, ca sursa de dezvoltare a carierei si un instrument de auto-evaluare a cunostintelor, aptitudinilor si abilitatilor;
  • sa contribuie la crearea unei zone transfrontaliere integrate, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si mobilitatea fortei de munca;
  • de a transforma regiunea transfrontaliera intr-o regiune cu mai multe oportunitati de a trai, de a invata si de a lucra.

Activitatile realizate in ultimele 4 luni

Partenerii proiectului au organizat o intalnire de lucru la Dobrich pentru a discuta activitatile si stadiul implementarii proiectului.

Principalul rezultat al proiectului - platforma-web bilingva MOWEUP www.moweup.eu, este accesibila utilizatorilor, care, pentru a avea acces deplin, trebuie sa se inregistreze.

Platforma este bilingva, cu versiune desktop dar si mobila, pentru smartphone-uri, tablete si multe altele.

Platforma este un instrument inovator care va sprijini locuitorii din regiunea transfrontaliera Romania - Bulgaria sa isi aleaga sau sa-si schimbe cariera profesionala cu ajutorul informatilor utile, materialelor si a filmelor video legate de ocuparea fortei de munca si mobilitate.

Prin intermediul instrumentelor on-line, utilizatorii inregistrati isi pot autoevalua personalitatea, cunostintele si abilitatile si isi pot evalua oportunitatile de dezvoltare a carierei.

Sunt incluse prezentari video ale celor mai solicitate 10 profesii din regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria, printre care: specialist IT, bucatar sef, asistent medical, croitor, conducator auto; precum si consiliere video privind munca si ocuparea fortei de munca: pregatirea unui CV, pregatirea si prezentarea in timpul unui interviu pentru un loc de munca;

In sectiunea Biblioteca, se incarca regulat instrumente si informatii utile privind dezvoltarea carierei si mobilitatea fortei de munca, legaturile cu formarea si instruirea online oferite de membrii retelei MOWEUP (organizatii si institutii care au implementat proiecte in cadrul programelor Romania - Bulgaria 2007 - 2014, INTERREG V - A Romania - Bulgaria, sau altii).

A fost dezvoltata pentru toti membrii interesati ai retelei o strategie bilingva de sustenabilitate a platformei.

Au fost lansate mese rotunde si cursuri pilot, planificate in fiecare district din Bulgaria si judet dinRomania.

Pana in prezent, in Romania au avut loc patru mese rotunde, cu participarea a circa 100 de participanti. Ne mai asteapta inca 24 de evenimente (mese rotunde si instruiri) pentru a prezenta platforma somerilor sau solicitantilor de locuri de munca, precum si organizatiilor care lucreaza pe proiecte similare, promotori, parteneri economici si sociali.

Partile interesate pot viziona publicatiile mass-media sau pot contacta orice partener din proiect pentru detalii despre evenimente.

Citește și:
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a reacționat aberant după ce Ucraina a anunțat sancțiuni la adresa sa ca urmare a proiectelui de lege depuse de senatoare pentru anexarea unor...
#program MOWE UP , #fonduri europene