Ziua mult visată de pilotul Max Verstappen. Olandezul a primit trofeul de campion mondial în Formula 1. Reacția lacrimogenă a iubitei VIDEO

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 14:01
3442 citiri
Ziua mult visată de pilotul Max Verstappen. Olandezul a primit trofeul de campion mondial în Formula 1. Reacția lacrimogenă a iubitei VIDEO
Max Verstappen și iubita Kelly

Olandezul Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull, a primit trofeul rezervat campionului mondial de Formula 1 în acest sezon, joi seara, în cadrul Galei Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) care a avut loc la Paris.

"Este extraordinar că am reuşit să devin campion mondial. Acesta era marele obiectiv al vieţii mele, iar faptul că astăzi am reuşit să-l îndeplinesc îmi oferă multă satisfacţie. Acest lucru nu îmi va schimba însă viaţa, voi fi acelaşi om, cu aceeaşi familie şi aceiaşi prieteni", a declarat pilotul batav cu această ocazie.

Verstappen, în vârstă de 24 ani, a intrat în posesia trofeului la patru zile de la triumful său în Marele Premiu de la Abu Dhabi, la capătul unei cursei interzise cardiacilor, în care a reuşit să-l devanseze în ultimul tur pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), rivalul său în lupta pentru titlu.

Max a fost însoțit la festivitatea de premiere de frumoasa sa iubită, Kelly Piquet, fiica unui triplu campion mondial în Formula 1, Nelson Piquet.

În vârstă de 33 de ani, Kelly a fost extrem de emoționată, privind cu ochii înlăcrimați la momentul de glorie al olandezului.

Hamilton, septuplu campion mondial, a scăpat printre degete victoria la Abu Dhabi, în urma unui incident produs cu cinci tururi înainte de final, când monopostul pilotat de canadianul Nicolas Latifi (Williams) s-a lovit violent de parapetul de protecţie de pe marginea pistei. Cursa a fost imediat neutralizată, până la scoaterea de pe pistă a maşinii lui Latifi, iar în momentul în care comisarii de cursă au decis reluarea cursei, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată la roată. Olandezul a reuşit să-l depăşească pe britanic în ultimul tur, obţinând astfel victoria şi primul titlu mondial din cariera sa.

Echipa Mercedes a contestat iniţial victoria lui Verstappen, dar şi-a retras ulterior apelul şi l-a felicitat pe olandez.

"Faptul că totul s-a rezumat la ultimul tur din ultima cursă este într-adevăr bizar. Nu se putea scrie un scenariu mai frumos", a comentat Max Verstappen.

Întrebat de publicul prezent la eveniment dacă îi pare rău pentru Hamilton, proaspătul campion a răspuns: "Nu, nu îmi pare rău, chiar dacă înţeleg că este foarte dureros pentru el. Însă, în timpul cursei, se poate întâmpla orice până în ultimul moment. El însuşi a câştigat o dată un Campionat Mondial în acelaşi mod".

Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Red Bull ar putea să fie nevoită să se descurce fără artizanul succeselor din ultimii ani. Echipa de Formula 1 este în mijlocul unui scandal. BBC Sport scrie că inginerul șef al Red...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#formula 1, #Max Verstappen, #trofeu, #iubita , #stiri Formula 1
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
In curand o sa ramana numai cu ranjetul !!!