Dosarul Transferurilor: Controverse in jurul judecatoarelor care decid soarta greilor din fotbal

Duminica, 19 Mai 2013, ora 12:52
5447 citiri
Dosarul Transferurilor: Controverse in jurul judecatoarelor care decid soarta greilor din fotbal
Foto: Corina Jijie / luju.ro

Inculpatii din Dosarul Transferurilor stau la mana celor trei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) care vor anunta, luni, sentinta din cazul ce a tinut capul de afis al fotbalului romanesc in ultimii cinci ani.

Corina Jijie, Lavinia Lefterache si Tatiana Lucia Rog formeaza completul de trei judecatoare care vor decide soarta celor opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Cu o zi inaintea sentintei, Ziare.com prezinta controversele aparute in trecutul celor trei magistrate de la Curtea Suprema.

Corina Jijie - Este sotia subprefectului de Dambovita, Antonie Jijie, cel care, potrivit Avocatura.com, ar fi implicat in retrocedarea prin transferuri ilegale a unor terenuri aflate in zona Padina - Pestera din Muntii Bucegi. Sursa citata sustine ca Corina Jijie si-a dorit postul de la sectia penala tocmai pentru a-si proteja sotul.

In declaratia de avere pe anul 2012, Corina Jijie sustine ca detine doua apartamente, un autoturism BMW 520d fabricat in 2011, dar si doua depozite bancare (76.920 RON, respectiv 129.160 RON). Ea are si trei credite bancare (40.000 RON, 117.971 RON si 41.200 RON).

Dosarul Transferurilor: Varianta surpriza pentru sentinta

Lavinia Lefterache - Fosta judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, Lavinia Lefterache a fost acuzata, la sfarsitul anului 2011, ca a ajutat procurorii DNA sa planteze microfoane in sediul Institutului National al Magistraturi pentru a intocmi dosarul privind examenele fraudate din 2007, potrivit Luju.ro.

Conform declaratiei de avere pe anul trecut, Lavinia Lefterche detine doua apartamente, ambele in Bucuresti, are doua depozite bancare (36.420 euro si 16.756,82 lei), dar si un credit pe 30 de ani (126,834.42 euro).

Sprijin important pentru inculpatii din Dosarul Transferurilor: Opriti-va acum! Moare fotbalul fara ei!

Tatiana Lucia Rog - Fosta judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, Lucia Rog a fost promovata la Sectia penala a ICCJ cu ceva scandal, in luna decembrie a anului 2011. Este judecator de 13 ani, iar in 2006 l-a eliberat pe Ovidiu Tender din inchisoare, hotarare infirmata de instanta superioara peste doar cateva zile, conform Evz.ro.

Lucia Rog a decis achitarea lui Gigi Becali in dosarul schimburilor de terenuri cu Armata.

Ea mentioneaza in declaratia de avere pe anul trecut ca detine un apartament in Bucuresti, un autoturism Nissan si trei conturi bancare (5.134 euro, 111.395 RON, respectiv 1.531 EURO).

C.S.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#judecatori Dosarul Transferurilor, #condamnari Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor