Primul Der Klassiker al sezonului se joacă pe 4 noiembrie

Advertorial
Marti, 31 Octombrie 2023, ora 14:35
2781 citiri
Primul Der Klassiker al sezonului se joacă pe 4 noiembrie
FOTO: xbets.ro

Borussia Dortmund și Bayern Munchen, de departe cele mai titrate echipe din Germania, se vor duela în primul Der Klassiker al sezonului și în al 109-lea din întreaga lor istorie. Cele două se vor întâlni sâmbătă, în data de 4 noiembrie, de la ora 19:30, pe “Signal Iduna Park”.

Bayern, neînvinsă în derby din 2019

Gruparea bavareză este fără dubii cea mai importantă din cadrul fotbalului german, având în palmares nu mai puțin de 33 de titluri de campioană, câștigându-le pe ultimele 11 puse la bătaie. Deși nu este prima în clasament, este mare favorită și în această stagiune, fiind la doar două puncte în spatele liderului Bayer Leverkusen, care merge “ceas” în actuala ediție de Bundesliga.

Echipa pregătită de Thomas Tuchel, fost antrenor la Dortmund, este neînvinsă în campionat, în cele nouă etape reușind șapte victorii și două remize, partide în care a marcat nu mai puțin de 34 de goluri, având de departe cea mai bună ofensivă din Bundesliga. Ținând cont de forma extraordinară pe care o traversează, pare doar o chestiune de timp până când va prelua din nou șefia în campionat.

De partea cealaltă, Borussia Dortmund, campioană doar de opt ori în Germania, nu a mai pus mâna pe titlu din 2012, când la cârma echipei se afla Jurgen Klopp. A fost foarte aproape în sezonul precedent, fiind la mâna sa până în ultima etapă, terminând însă pe locul secund, la egalitate de puncte cu marea sa rivală. Etapa a zecea din Bundesliga îi prinde pe borussieni pe locul al patrulea al clasamentului, la doar două lungimi în spatele celor de la Bayern. Sunt la rândul lor fără înfrângere, reușind șase victorii și trei remize, în urma acestor jocuri marcând 20 de goluri, primind 11.

Cele două mari rivale sunt în formă, Bayern Munchen venind după cinci victorii consecutive, ultima dată făcând spectacol cu micuța Darmstadt, câștigând cu 8-0, în timp ce Borussia Dortmund este neînvinsă de șapte jocuri, în partida precedentă remizând cu Eintracht Frankfurt în deplasare, într-un spectaculos 3-3. Ținând cont și de faptul că în ultimele opt înfruntări directe s-au marcat de fiecare dată minim patru goluri, sunt toate șansele să fie un deznodământ asemănător și în episodul 109 din Der Klassiker. Pentru amatorii de ponturi Bundesliga am extras câteva propuneri interesante.

Harry Kane, de neoprit în Germania

Fără îndoială, cel mai răsunător transfer făcut în Bundesliga în acest sezon a fost cel al lui Harry Kane. Plecat de la Tottenham, unde a jucat aproape întreaga sa carieră, acesta face furori în tricoul lui Bayern Munchen. Britanicul a înscris deja 14 goluri pentru super-campioana Germaniei, 12 dintre acestea venind în campionat, fiind depășit doar de Serhou Guirassy în clasamentul golgheterilor.

După cum menționam, bavarezii au făcut show cu Darmstadt în ultima etapă, impunându-se cu un neverosimil 8-0, înregistrând cea mai mare diferență de scor în aceasta ediție de Bundesliga. Evident, Harry Kane a strălucit, acesta ieșind la rampă cu un hat-trick, având toate motivele să spere la cel puțin un gol marcat și în derby-ul cu Borussia Dortmund.

“A fost un hat-trick frumos, cu goluri spectaculoase. Trebuie să dăm credit echipei. Cu acești jucători în jurul meu știu că voi avea multe ocazii, așa că trebuie să mă asigur că sunt la locul potrivit în momentul potrivit.”declara Kane dupa evoluția cu Darmstadt.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#fotbal, #pariuri fotbal, #Der Klassiker , #pariuri