Jorge Messi, tatal lui Leo Messi: "Clauza de reziliere de 700 de milioane nu mai este aplicabila"

Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 16:33
5546 citiri
Jorge Messi, tatal lui Leo Messi: "Clauza de reziliere de 700 de milioane nu mai este aplicabila"

Jorge Messi, tatal si agentul fotbalistului Lionel Messi, a tinut sa-i raspunda presedintelui Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas, care a sustinut ca vedeta argentiniana nu poate pleca in aceasta vara de la FC Barcelona fara sa fie achitata clauza de reziliere a contractului, in valoare de 700 de milioane de euro.

"Nu stim ce contract au analizat si care sunt bazele pe care concluzioneaza ca acelasi contract cu o ar fi aplicabil in cazul in care jucatorul ar decide sa rezilieze unilateral contractul, cu efect de la sfarsitul sezonului 2019/20", se arata in comunicatul transmis de tatal si agentul lui Messi, Jorge, potrivit marca.com.

Apoi, Jorge Messi l-a criticat pe presedintele LaLiga, Javier Tebas: "Aceasta este o eroare evidenta din partea ta".

In cele din urma, tatal lui Messi a facut trimitere directa la clauza de reziliere de 700 de milioane de euro, despre care spune ca nu mai este valabila.

"Este evident ca despagubirea de 700 de milioane prevazuta in clauza anterioara nu mai este deloc aplicabila", se precizeaza in comunicat.

Messi mai are un an de contract cu FC Barcelona si intelegerea lui are o clauza de reziliere de 700 de milioane de euro. O alta clauza ii permitea jucatorului de 33 de ani ruperea unilaterala a contractului, fara despagubiri, dar a expirat la inceputul lunii iunie.

Messi sustine ca poate pleca liber de la FC Barcelona, pentru ca data pana la care putea rupe unilateral contractului s-a prelungit, la fel ca sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus, opinie care nu este impartasita de La Liga, organizatoarea campionatului spaniol.

"Contractul este in prezent in vigoare si are o aplicabila in cazul in care Lionel Andres Messi decide sa solicite rezilierea anticipata unilaterala a contractului, efectuata in conformitate cu articolul 16 din legea prin care este reglementata relatia speciala de munca a sportivilor profesionisti", a aratat, intr-un comunicat, liga spaniola, in urma cu cateva zile.

Totusi, se pare ca Jorge Messi a vrut doar sa-i dea o replica presedintelui LaLiga si comunicatul sau nu presupune neaparat ca jucatorul mai doreste sa paraseasca echipa catalana.

Potrivit presei spaniole, Lionel Messi ar fi inregistrat un video, in care anunta ca va ramane la Barcelona pana la finalul contractului sau, scadent vara viitoare. Inregistrarea ar urma sa fie facuta publica in cursul zile de vineri.

Citeste si:
Marcel Ciolacu își contrazice colegii din coaliție: ”Sunt ferm convins că se va face o remaniere. E ceva normal”
Marcel Ciolacu își contrazice colegii din coaliție: ”Sunt ferm convins că se va face o remaniere. E ceva normal”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 august, că va avea loc o remaniere guvernamentală și că va exista o discuție aplicată în acest sens în coaliţie. Întrebat despre...
Primăria Capitalei cere daune de 1 milion de lei de la MOL România. Ce obligații contractuale a ”fentat” compania
Primăria Capitalei cere daune de 1 milion de lei de la MOL România. Ce obligații contractuale a ”fentat” compania
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi, 9 august, că municipalitatea a acţionat în instanţă compania Mol România. Primăria solicită pagube materiale de...