Razboiul de la granita Romaniei arunca in colaps sportul ucrainean - Interviu

Luni, 03 Martie 2014, ora 18:16
3255 citiri
Razboiul de la granita Romaniei arunca in colaps sportul ucrainean - Interviu
Foto: Daily Mail

Conflictul izbucnit in Ucraina isi pune amprenta si asupra sportului. Mai multi straini de valoare au parasit deja Ucraina de teama ca viata lor este in pericol, iar patronii milionari s-au trezit cu conturile blocate si activitatea sportiva este in colaps.

Pentru a afla cum este afectat sportul ucrainean de criza din Crimeea, Ziare.com a stat de vorba cu Kirill Kryzhanovsky, redactorul-sef al celui mai important portal din Ucraina, football.ua.

Kryzhanovsky ne-a relatat ca mai multi baschetbalisti straini au parasit deja Ucraina, in timp ce este posibil ca echipa Khimik sa evolueze pe teren propriu in Romania.

De asemenea, Kryzhanovsky sustine ca si fotbalul va avea de suferit in urmatoarea perioada, deoarece patronii aveau legaturi stranse cu Viktor Ianukovici.

Iata, mai jos, interviul pe care Kirill Kryzhanovsky l-a acordat pentru Ziare.com:

Prima liga de fotbal din Ucraina a fost amanata. In ce fel sunt afectate si celelalte ramuri ale sportului?

In Superliga de baschet multe meciuri au fost amanate. Cluburile participante in Eurocup isi vor disputa meciurile de pe teren propriu in alte tari. Spre exemplu, Khimik Youzhny poate juca in Romania. Sunt doar doua campionate amanate, insa sunt cele mai importante. In plus, meciul nationalei Ucrainei de fotbal cu SUA a fost mutat in Cipru.

Si-a manifestat vreun jucator sau antrenor strain intentia de a parasi tara din motive de securitate?

In baschet, multi jucatori straini foarte buni si-au parasit cluburile. Aproape toti strainii de la BC Donetsk si Azovmash au parasit Ucraina. Suta la suta din motive de securitate!

Este vreo echipa afectata in mod deosebit deoarece conturile patronului au fost inghetate?

Multe echipe au si vor avea probleme din cauza patronilor. Nu neaparat pentru ca ar avea conturile blocate, ci din cauza relatiei cu fostul presedinte criminal si cu Guvernul. In acest moment, cele mai afectate echipe sunt Metallist Harkov (fotbal) si Azovmash (baschet). Conturile lui Boris Kolesnikov au fost inghetate. El este patronul clubului de hochei Donbass, singurul care reprezinta Ucraina in Kontinental Hockey League (KHL). Asadar, si ei pot avea probleme.

Mircea Lucescu spunea in urma cu cateva luni ca si-ar dori un campionat de fotbal unificat intre Ucraina si Rusia. Cum este privita aceasta idee acum?

Acum sunt sanse de 0,00000% sa se realizeze! Rusia a declarat razboi Ucrainei, cine isi imagineaza un campionat cu o tara invadata? Este total imposibil.

Este posibil ca prima liga de fotbal sa fie impartita si reluata fara echipele din Crimeea?

Depinde de situatie. Nu stim ce are Putin in cap in acest moment. Daca rusii vor ocupa Crimeea, campionatul se va relua fara aceste echipe. Dar daca situatia se va decide in mod diplomatic, vom vedea.

"Echipele din Ucraina au fost dezavantajate de arbitri in Europa League deoarece UEFA nu doreste participante din zonele de conflict." - Ce parere ai despre acest zvon?

Este un zvon amuzant. Echipele noastre trebuie doar sa joace fotbal mai bine, nu sa vorbeasca despre arbitraj.

Tu ce vei face in raport cu situatia grava din Ucraina?

Plecarea din tara este o optiune. In primul rand, pentru a-mi proteja familia. Daca situatia va fi dificila pentru ei, voi parasi Ucraina pentru ceva timp si vom merge intr-o alta tara din Europa. Dar apoi ma voi intoarce in Ucraina si voi ajuta cu ce pot pentru a evita ocuparea tarii mele.

Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#sport Ucraina Crimeea, #sportivi Ucraina Crimeea, #exod sportivi Ucraina, #competitii Ucraina anulate , #stiri fotbal