Un component al Generatiei de Aur risca sa ajunga la inchisoare

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 16:16
10395 citiri
Un component al Generatiei de Aur risca sa ajunga la inchisoare
Foto: Hepta

Mai multi fosti sefi ai Politiei Rutiere Brasov, dar si cativa agenti din acelasi serviciu au fost trimisi in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fiind acuzati ca l-au ajutat pe fostul international Tibor Selymes sa nu fie tras la raspundere penala pentru un accident grav pe care l-a provocat in stare de ebrietate.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si fostul fotbalist, dar si sotia acestuia care a declarat ca ea ar fi condus masina.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Tamirjan Claudiu, la data faptelor sef al Serviciului Rutier din cadrul Politiei Judetene Brasov, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, instigare la complicitate la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, dar si si a lui Onosa Ionel, la data faptelor sef al Biroului Drumuri Europene si Nationale din cadrul Serviciului Rutier Brasov, pentru complicitate la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

De asemenea, au fost trimisi in judecata, pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, Constantinescu Mircea Valentin, la data faptelor ofiter de politie in cadrul Biroului Drumuri Europene si Nationale, Afrentoaei Gabriel Eugen, la data faptelor ofiter de politie in cadrul Compartimentului de cercetari penale, dar si agentii Spataru Cristi Leonard, Gomoescu Ionut Gigel.

Tibor Selymes a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa si complicitate la abuz in serviciu, iar sotia sa pentru complicitate la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Potrivit procurorilor, la data de 15 ianuarie 2012, in jurul orelor 06:05, in localitatea Timisul de Jos, judetul Brasov, Selymes Tibor a pierdut controlul autoturismului si a intrat in coliziune frontala cu un alt autoturism care se deplasa pe contrasens, in mod regulamentar, cu consecinta vatamarii grave a celor 4 persoane aflate in respectivul autovehicul (ce au necesitat intre 30-90 zile de ingrijiri medicale, doua dintre ele ramanand cu infirmitate fizica in urma splenectomiei de necesitate).

"Desi organele de politie rutiera au ajuns in scurt timp la fata locului si au constatat ca inculpatul Selymes Tibor era conducatorul autoturismului implicat in accident si ca se afla sub influenta alcoolului, la interventia sefului Serviciului Rutier, inculpatul Tamirjan Claudiu, anumiti politisti au actionat pentru a impiedica tragerea la raspundere penala a celui dintai pentru vatamare corporala si conducere sub influenta alcoolului", arata procurorii.

Concret, Tamirjan Claudiu, in calitate de sef al Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Brasov, profitand de influenta si autoritatea pe care o avea asupra agentilor si ofiterilor de politie din subordine, i-a determinat pe inculpatii Spataru Cristi Leonard, Gomoescu Ionut Gigel, Constantinescu Mircea Valentin si Afrentoaei Gabriel Eugen, care au facut parte din echipa de cercetare deplasata la locul accidentului, sa isi incalce atributiile de serviciu prevazute de dispozitiile legale si sa il favorizele pe Selymes Tibor.

In acest sens, lucratorii de politie nu l-au testat cu aparatul etilotest deindata, dupa identificarea la fata locului, pe Selymes Tibor, acesta fiind condus de inculpatii Tamirjan Claudiu si Onosa Ionel la sediul Politiei pentru a-si reveni din starea de betie.

"Ulterior, la mai mult de patru ore de la producerea accidentului, inculpatul Selymes Tibor a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei", mai arata procurorii.

In plus, agentii de la fata locului, sustin procurorii, nu au legitimat si notat datele de identificare ale persoanelor gasite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-au retinut datele de identificare si nu au procedat la interogarea sumara a acestora cu privire la producerea evenimentului.

"De asemenea, a fost mentionat in mod nereal in cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fata locului, faptul ca autoturismul implicat in accident a fost condus de catre Selymes (fosta Calin) Daniela. Ca urmare, pe numele acesteia s-a inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov un dosar penal, cauza care a fost tergiversata pana in luna februarie 2016 (nefiind inceputa urmarirea penala impotriva unei persoane) ", arata procurorii.

Potrivit acestora, "s-a adus atingere dreptului tuturor persoanelor vatamate in urma accidentului de circulatie de a formula plangere prealabila impotriva adevaratului vinovat, de a beneficia de solutionarea intr-un termen rezonabil a acestei plangeri si de a-si dovedi lipsa culpei in producerea accidentului".

In acelasi context, "a fost obtinut un folos necuvenit de catre inculpatul Selymes Tibor, caruia nu i s-a intocmit dosar penal si nu i s-a suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice".

In cauza, s-au constituit parte civila toate cele patru victime ale accidentului de circulatie precum si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov.

46 de meciuri a strans Tibor Selymes in nationala Romaniei in perioada 1992-1999.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Tibor Selymes inchisoare, #Tibor Selymes accident rutier , #stiri fotbal