Geoana cere consultari pe tema resurselor neutilizate din productia de energie

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:02
837 citiri
Geoana cere consultari pe tema resurselor neutilizate din productia de energie
Foto: TVR Info

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a solicitat, miercuri, conducerii Ministerului Agriculturii si Ministerului Economiei sa organizeze o consultare privind resursele neutilizate pentru productia de energie.

"Referitor la resursele energetice neutilizate, exista un proiect de lege cu privire la biomasa si rog ca si Ministerul Agriculturii si Ministerul Economiei sa faca o consultare privind acest subiect.

Vom avea legislatie pentru utilizarea terenurilor, pentru biomasa, dar cat vrem sa avem pentru energie trebuie sa existe vointa politica", a afirmat Mircea Geoana, care a participat, miercuri, la Conferinta European Energy Development.

De asemenea, presedintele Senatului a sustinut ca Romania are "tone" de strategii, pentru toate domeniile, dar, ca sa fie puse in aplicare, trebuie mai intai ca Guvernul sa le prezinte in Parlament.

"Avem tone de strategii, in energie si in alte domenii. Dar Guvernul trebuie sa vina sa le prezinte in Parlament, pentru ca acestea sa poata fi aplicate", a spus Mircea Geoana.

Promovarea biomasei figureaza, alaturi de reforma sistemului de plati directe din agricultura si cea a politicii de dezvoltare rurala, printre prioritatile presedintiei poloneze a Consiliului UE, care se incheie la finalul acestui an.

Subprodusele sau deseurile rezultate din activitati agricole sau industriale si care contin celuloza reprezinta o sursa importanta de energie valorificata insuficient in prezent.

Biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primara iar pentru trei sferturi din populatia globului care traieste in tarile in curs de dezvoltare aceasta reprezinta cea mai importanta sursa de energie.

La nivelul Uniunii Europene se preconizeaza crearea a peste 300.000 de noi locuri de munca in mediul rural din exploatarea biomasei. In prezent, in Uniunea Europeana, 4% din necesarul de energie total este asigurat din biomasa

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Mircea Geoana Senat, #Geoana energie resurse neutilizate, #Ministerul Agriculturii, #Ministerul Economiei , #senator