Cum a comentat Guardiola plecarea lui Klopp de la Liverpool: "Voi dormi mai bine"

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 09:16
2167 citiri
Cum a comentat Guardiola plecarea lui Klopp de la Liverpool: "Voi dormi mai bine"
Josep Guardiola

Fără Jürgen Klopp, care va pleca de la Liverpool la sfârşitul sezonului, "voi dormi mai bine", a glumit, vineri, antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, aducându-i un omagiu "celui mai bun rival din cariera sa", o personalitate de care "fotbalul are nevoie".

"Noaptea dinaintea meciurilor cu Liverpool a fost întotdeauna aproape un coşmar. Bineînţeles că o să-mi lipsească. Am fost şocat de veste, ca toată lumea", a comentat Guardiola. Liverpool FC a lui Klopp, aflat la conducere din octombrie 2015, a fost cel mai mare rival pe termen lung al lui Guardiola la Manchester City, care a ajuns în nordul Angliei la începutul sezonului 2016-2017.

"Nu ne putem defini timpul petrecut aici fără el, fără Liverpool. Cel mai bun rival pe care l-am avut în viaţa mea", a spus spaniolul, amintind şi de anii precedenţi, când s-au confruntat în Bundesliga, el cu Bayern şi Klopp cu Dortmund. "Premier League îi va simţi lipsa, va simţi lipsa personalităţii sale carismatice, a modului în care joacă echipa sa", a adăugat Guardiola, "dorindu-i toate cele bune".

"El nu va recunoaşte, dar se va întoarce, ştiu asta", a adăugat el. În orice caz, "fotbalul are nevoie de antrenori şi personalităţi ca el".

Jürgen Klopp şi-a anunţat decizia de a se retrage din funcţia de antrenor al echipei Liverpool la finalul actualului sezon, el informându-i pe proprietarii clubului de dorinţa sa de a părăsi postul la finalul campaniei 2023-24.

Klopp a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Liverpool la 8 octombrie 2015. A fost o decizie care avea să revoluţioneze clubul şi să îl stabilească din nou ca o forţă în ţară şi în străinătate. Sub conducerea sa, Liverpool a ridicat trofeele Ligii Campionilor, Premier League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Supercupa UEFA, precum şi FA Community Shield.

Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Ce a spus Klopp despre olandezul care îl va înlocui la Liverpool
Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool în acaestă vară iar negocierile sunt foarte avansate cu Arne Slot, tehnicianul lui Feyenoord. Jurgen Klopp a vorbit despre acest subiect, mai ales că îl...
Anunțul surprinzător făcut de vedeta lui Liverpool. E supărat pe coechipieri după ultimul eșec
Anunțul surprinzător făcut de vedeta lui Liverpool. E supărat pe coechipieri după ultimul eșec
Toată lumea trebuie să se uite în oglindă, a declarat căpitanul echipei Liverpool, Virgil Van Dijk, care le-a comunicat coechipierilor săi că trebuie să se schimbe dacă vor să câștige...
#guardiola, #manchester city, #klopp, #liverpool , #Premier League