Ianis Hagi, la noua echipă: ”Numele meu este o mare responsabilitate”

Miercuri, 30 August 2023, ora 15:10
2241 citiri
Ianis Hagi, la noua echipă: ”Numele meu este o mare responsabilitate”
Ianis Hagi FOTO Twitter

Fotbalistul român Ianis Hagi, care a fost împrumutat de Glasgow Rangers, până la finalul sezonului, la clubul spaniol Deportivo Alaves, nou-promovat în La Liga, a afirmat că numele său de familie "este o mare responsabilitate", dar a adăugat că îi plac provocările, presiunea şi este nerăbdător să joace în campionatul spaniol, informează agenţia EFE.

"Este o onoare de a purta numele de familie Hagi, dar presiunea mă face să fie mai bun, mai motivat", a spus mijlocaşul român, fiul fostului mare jucător Gheorghe Hagi, care va purta tricoul cu nr. 10 la noua sa echipă.

Ianis Hagi a vorbit în engleză şi spaniolă la conferinţa de presă de prezentare, adăugând că este ''emoţionat'' să se afle la un club cum este Alaves.

Ianis Hagi a mai spus că a vorbit cu tatăl său, fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Real Madrid, şi cu fostul jucător al lui Alaves, Adrian Ilie, despre clubul basc, "deci decizia a fost uşoară".

"Este o oportunitate grozavă şi un vis să joc în La Liga. Întotdeauna mi-a plăcut stilul de joc din La Liga şi vreau să arăt ce pot", a mai spus Ianis Hagi.

Ianis Hagi, un mijlocaş în vârstă de 24 de ani, a ajuns la Rangers de la gruparea belgiană KRC Genk, iniţial sub formă de împrumut, în ianuarie 2020, înainte de a deveni jucătorul echipei scoţiene în vara aceluiaşi an.

Internaţionalul român a marcat 16 goluri în 99 de meciuri pentru Rangers şi a avut o contribuţie importantă la performanţele echipei din ultimii ani în cupele europene şi la câştigarea titlului de campioană în sezonul 2020/21, potrivit site-ul clubului din Glasgow.

În afară de Genk şi Rangers, Ianis Hagi a mai evoluat în afara României la echipa italiană Fiorentina.

Ce a avut de spus Hagi după ce FCSB a câștigat campionatul
Ce a avut de spus Hagi după ce FCSB a câștigat campionatul
Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a declarat, sâmbătă seara, că FCSB a fost cea mai constantă şi pragmatică formaţie în acest sezon şi merită titlul de...
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
#Ianis Hagi, #Alaves, #Gica Hagi , #stiri fotbal