Cutremur pe piața imobiliară din Germania

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 09:05
14529 citiri
Cutremur pe piața imobiliară din Germania
FOTO Unsplash

Signa Real Estate Management Germany a depus o cerere oficială de faliment la tribunalul districtual Charlottenburg din Berlin, potrivit revistei germane Spiegel, pe măsură ce criza din grupul imobiliar al magnatului Rene Benko, care deţine active de 27 de miliarde de euro, se adânceşte, transmite Reuters.

Cererea afectează o filială germană a Signa Prime Selection, unde magnatul Benko şi-a reunit proprietăţile sale valoroase existente, se arată în raport.

Separat, ziarul austriac Der Standard a scris că o declaraţie de faliment pentru Signa Group ar putea avea loc marţea viitoare, citând o sursă.

În aceeaşi zi sunt planificate întâlniri ale angajaţilor Signa, când aceştia vor primi informaţii despre insolvenţă şi paşii următori.

Signa Group a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Reuters. Instanţa nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Grupul Signa are active de 27 de miliarde de euro (28,8 miliarde de dolari) şi active de 25 de miliarde de euro aflate în dezvoltare.

Zeci de bănci, companii de asigurări şi fonduri de pensii au finanţat şi investit de-a lungul anilor în companii Signa, arată prospecte de vânzare de obligaţiuni şi o prezentare Signa văzute de Reuters.

Legăturile financiare ale Signa Group sunt deosebit de puternice în Austria, unde a fost fondată şi îşi are sediul compania.

Germania, cea mai mare economie a Europei, se află în mijlocul unei crize imobiliare, după ce o creştere bruscă a ratelor dobânzilor şi a costurilor clădirilor i-au forţat pe unii dezvoltatori să intre în insolvenţă şi au pus în aşteptare tranzacţiile şi construcţiile.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#imobiliare, #Germania, #faliment, #Signa real estate , #stiri afaceri