ANAF pe Facebook: Covrigariile si chioscurile nu fac evaziune de peste un milion de euro!

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 11:11
5438 citiri
ANAF pe Facebook: Covrigariile si chioscurile nu fac evaziune de peste un milion de euro!
Foto: ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si-a facut pe Facebook bilantul activitatii din primele 5 luni ale anului, iar la final a tinut sa precizeze ca "vaneaza" si marii evazionisti.

In perioada ianuarie-mai 2015, inspectorii ANAF au intocmit 357 de sesizari penale pentru prejudicii in valoare de 409,51 milioane de euro.

ANAF se razboieste cu avocatul Gabriel Biris, pe Facebook

"Pentru recuperarea prejudiciilor s-au instituit masuri asiguratorii asupra unor active identificate de 256 milioane de euro. 86% dintre sesizarile penale vizeaza dosare de peste un milion de euro", a scris pe Facebook ANAF.

Cum vrea ANAF sa reduca birocratia

Institutia a fost criticata in repetate randuri ca face controale la micii comercianti, iar marii evazionisti sunt lasati in pace.

Vaneaza ANAF marii evazionisti? Cifrele din spatele controverselor

Pentru a sublinia contrariul, reprezentantii Fiscului au tinut sa precizeze, la finalul mesajului postat miercuri pe Facebook, urmatoarele: "Covrigariile si chioscurile nu fac evaziune de peste un milion de euro!".

Rezultatele controalelor de saptamana trecuta

In perioada 8-14 iunie 2015, 939 inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala au controlat 931 de unitati comerciale de pe intreg cuprinsul tarii (Alba Iulia, Brasov, Bucuresti, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Piatra Neamt, Suceava, Slatina, Timisoara etc.).

Ei au constatat mai multe nereguli, asa ca au dispus amenzi si confiscari in valoare totala de 4.391.399 lei, precum si suspendarea activitatii comerciale a noua puncte de lucru, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Cele mai multe abateri depistate de inspectorii antifrauda fiscala au fost:

  • incalcari ale obligatiilor legale de dotare sau utilizare a caselor de marcat,
  • intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile,
  • comercializarea de produse fara acte legale de provenienta.

"Actiunile de control, efectuate in baza sesizarilor primite la TelVerde si analizei de risc fiscal, vor continua in acelasi ritm in scopul imbunatatirii conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare in domeniul comertului, alimentatiei publice si prestarilor de servicii", se mai arata in comunicat.

C.P.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#controale ANAF mari evazionisti, #ANAF controale 2015, #ANAF covrigarii , #ANAF