Surprize de 8 Martie gratie noului Cod Fiscal

Luni, 22 Februarie 2016, ora 16:38
4574 citiri
Surprize de 8 Martie gratie noului Cod Fiscal
Foto: Up Romania

Companiile pot profita de Noul Cod Fiscal pentru a-si bucura angajatele, oferindu-le tichete cadou, avand in vedere ca noile reglementari presupun scutiri de impozit pentru acestea.

Pana in 2015 toate tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%, dar incepand din luna ianuarie a acestui an acestea vor fi neimpozabile in cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoana.

Conditia este ca tichetele cadou sa fie oferite de 8 martie, 1 iunie, Paste si Craciun sau sarbatori ale altor culte religioase, potrivit unui comunicat de presa remis, luni, Ziare.com.

Mai mult, daca tichetele sunt oferite cu ocaziile menionate mai sus, sunt scutite si de contributiile sociale obligatorii.

"Sper ca, si in acest an, de 8 martie, companiile sa foloseasca cu incredere tichetele cadou pentru a face o surpriza colegelor cu care lucreaza. Va fi cu siguranta un gest care va merge la inima doamnelor.

Daca in anii trecuti firmele puteau avea retineri din ratiuni fiscale, anul acesta, noul Cod Fiscal vine in favoarea angajatorilor, dand posibilitatea oferirii cadoului mult visat doamnelor din companiile pe care le reprezinta", a declarat Elena Pap, directorul general al Up Romania.

Cum se impoziteaza tichetele cadou oferite angajatilor

In anii trecuti aceste tichete cadou erau considerate venituri salariale impozabile.

"Tichetul cadou este o forma eleganta de recunoastere si apreciere a muncii angajatilor, iar odata cu noile modificari fiscale, apreciez ca piata pe acest tip de produs va incepe sa se alinieze cu ceea ce putem regasi in statele dezvoltate ale Uniunii Europene.

Ma refer aici la o diversificare a modalitatilor de utilizare ale tichetului cadou si derivarea acestuia pe zona culturala. In Franta, spre exemplu, exista o piata insemnata a tichetelor cadou pentru spectacole de teatru, festivaluri sau alte activitati culturale si cred ca Romania are un potential ridicat in aceasta directie, mai ales daca ne gandim la generatia tanara angajata, asa-zisii Millennials", a adaugat Elena Pap.

Companiile prefera sa dea tichete cadou drept prime de Paste

A.G.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#tichete cadou 8 martie, #tichete cadou companii angajate, #tichete cadou impozit , #impozit salarii